Stefan Agopian, la „Citeşte Româneşte” – sâmbătă, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/stefan-agopian-la-citeste-romaneste-sambata-pe-tvr-2/

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Ştefan Agopian- „Scriitor în comunism (nişte amintiri)”

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2014

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar, Ioan Buduca, eseist, critic literar, publicist şi gazdă a acestui program, va prezenta o lucrare reprezentativă pentru Stefan Agopian – laureată în acest an cu Premiul revistei “Observator cultural”, secţiunea „Memorialistică”.

Este un volum de amintiri în care autorul Ştefan Agopian schiţează traseul pe care un tânăr din România comunistă trebuia să-l parcurgă dacă dorea să publice şi să fie recunoscut ca scriitor.

Pentru el, drumul parcurs a fost unul sinuos, cu multe obstacole şi cu o lungă perioadă de aşteptare – până la apariţia primei cărţi. A fost student, felcer în armată, apoi şomer – timp în care a stat mai mult ascuns, pentru a nu fi prins de miliţie şi acuzat de parazitism – însă nu s-a demoralizat, fiind convins că destinul său este să ajungă scriitor.

Ştefan Agopian ne oferă o descriere plină de umor a drumului său prin viaţă, presărată cu dezvăluiri picante despre unii reprezentanţi de marcă ai literaturii române.

 

„Citeşte Româneşte”, cu Stefan Agopian

TVR 2 a lansat în 2014 campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după Filmul de Oscar – o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa.

Stefan Agopian

Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post.

La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Foto cu Stefan Agopian si Citeşte Româneşte – TVR

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.