Stefan Agopian, la „Citeşte Româneşte” – sâmbătă, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/stefan-agopian-la-citeste-romaneste-sambata-pe-tvr-2/

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Ştefan Agopian- „Scriitor în comunism (nişte amintiri)”

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2014

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar, Ioan Buduca, eseist, critic literar, publicist şi gazdă a acestui program, va prezenta o lucrare reprezentativă pentru Stefan Agopian – laureată în acest an cu Premiul revistei “Observator cultural”, secţiunea „Memorialistică”.

Este un volum de amintiri în care autorul Ştefan Agopian schiţează traseul pe care un tânăr din România comunistă trebuia să-l parcurgă dacă dorea să publice şi să fie recunoscut ca scriitor.

Pentru el, drumul parcurs a fost unul sinuos, cu multe obstacole şi cu o lungă perioadă de aşteptare – până la apariţia primei cărţi. A fost student, felcer în armată, apoi şomer – timp în care a stat mai mult ascuns, pentru a nu fi prins de miliţie şi acuzat de parazitism – însă nu s-a demoralizat, fiind convins că destinul său este să ajungă scriitor.

Ştefan Agopian ne oferă o descriere plină de umor a drumului său prin viaţă, presărată cu dezvăluiri picante despre unii reprezentanţi de marcă ai literaturii române.

 

„Citeşte Româneşte”, cu Stefan Agopian

TVR 2 a lansat în 2014 campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după Filmul de Oscar – o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa.

Stefan Agopian

Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post.

La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Foto cu Stefan Agopian si Citeşte Româneşte – TVR

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.