Stela Popescu a regizat „Soacra cu trei nurori“, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-a-regizat-soacra-cu-trei-nurori-la-opera-comica-pentru-copii/

Luni, 9 decembrie (11.00) veţi putea vedea o nouă premieră, semnată de către Stela Popescu, pe scena teatrului bucureştean: musicalul Soacra cu trei nurori, după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă.

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2013

Luni, 9 decembrie, de la ora 11.00, veţi putea vedea o nouă premieră, semnată de către Stela Popescu, pe scena teatrului bucureştean: musicalul „Soacra cu trei nurori“, după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă.

Grăbiţi-vă să prindeţi un loc la una dintre cele patru reprezentaţii ale noului spectacol, în luna decembrie: luni 9, 16 decembrie, marţi 10, 17 decembrie, de la orele 11.00 şi 13.00.

Stela Popescu pregăteşte această premieră a Operei Comice pentru Copii într-o dublă ipostază: o veţi aplauda în rolul principal, dar veţi aprecia şi regia ingenioasă imaginată de artistă.

Stela Popescu a montat deja musical-urile de succes „Scufiţa Roşie” şi „Diamantul şi gâsca” pe scena Operei Comice pentru Copii, iar acum revine la regie cu Soacra cu trei nurori, pe muzica plină de viaţă compusă de  Roman Vlad.

Tânărul compozitor este un colaborator de tradiţie al Operei Comice pentru Copii; a semnat până în prezent pentru teatrul bucureştean musicalurile: Piatra din casa (după Vasile Alecsandri), O noapte furtunoasă (după Ion Luca Caragiale), Scufiţa Roşie (după Fraţii Grimm) şi Diamantul şi gâsca (după Sir Arthur Conan Doyle).

Stela Popescu

Stela Popescu, regizoarea spectacolului „Soacra cu trei nurori“ 

Roman Vlad a declarat că „Soacra cu trei nurori a constituit o reală provocare şi plăcere, pentru că acţiunea implică şapte personaje foarte bine conturate în acţiune, cărora m-am străduit să le găsesc corespondenţe muzicale adecvate. Cum era şi firesc, a trebuit să ţin cont de publicul foarte tânăr, să scriu o muzică atrăgătoare, accesibilă, şi în acelaşi timp să contribui, prin structuri componistice specifice, la realizarea unui spectacol cu ecou în actualitate.”

Scenografia este semnată de Viorica Petrovici, unul dintre cei mai activi scenografi români,  coregrafia spectacolului le aparţine lui Mihai Babuşka şi Vali Roşca, iar asistent de regie este tenorul Valentin Racoveanu.

Îi veţi revedea pe artiştii îndrăgiţi ai Operei Comice Pentru Copii: Raluca Oprea, Oana Şerban, Roberta Enişor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitraşcu, Andrei Lazăr, Bogdan Şerban, Levente Ambrus, Andrei Roşu, alături de compania de balet a teatrului.

Foto credit: Cinemagia, Opera Comică pentru Copii – foto cu Stela Popescu

11
/10
/23

Toamnă cu surprize de la Teatrul Apropo: nu mai puțin de șapte comedii, dintre care două în premieră îi așteaptă pe bucureșteni atât la Teatrul Apropo – sala din Pipera, cât și în noul spațiu al teatrului, de la Cinema Europa.

11
/10
/23

„Eu cred încă în catharsis”, a spus Thomas Ostermeier în cadrul unei întâlniri care a avut loc la București, cu prilejul prezentării spectacolului „O istorie a violenței”, în cadrul X-FEST, organizat de Teatrul Excelsior.

10
/10
/23

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în weekend, spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, asistent coregrafie Sabrina Rinaldi, pe scena Festivalului Internațional de Balet Siracusa, Italia, festival ajuns anul acesta la ediția cu numărul 32.

10
/10
/23

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani va juca trei spectacole la Chișinău, între 13-15 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, organizat de Teatrul Național „Satiricus – I.L. Caragiale”.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.