Întoarcerea acasă, noul bestseller internațional semnat de Kate Morton, disponibil acum în librării
https://www.ziarulmetropolis.ro/intoarcerea-acasa-noul-bestseller-international-semnat-de-kate-morton-disponibil-acum-in-librarii/

Noul bestseller internaţional semnat de Kate Morton, Întoarcerea acasă, este disponibil acum în librăriile din Bucureşti şi din ţară, pe site-ul Libhumanitas şi pe site-urile lanţurilor de distribuţie partenere.

Un articol de Petre Ivan|13 octombrie 2023

Noul bestseller internațional semnat de Kate Morton, Întoarcerea acasă, este disponibil acum în librăriile din București și din țară, pe site-ul Libhumanitas și pe site-urile lanțurilor de distribuție partenere. Cartea a apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, iar traducerea din engleză este semnată de Sînziana Dragoș.

Alternând magistral planurile, romanul Întoarcerea acasă, publicat în 2023, își acaparează cititorii cu întrebări aparent simple: Cum suntem dispuși să acționăm pentru a-i salva pe cei dragi? Putem face rău cu minciuni bine intenționate? Și, mai ales, ce înseamnă „acasă“ într-o lume care se schimbă cu o viteză derutantă?

Romanul va fi lansat miercuri, 11 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38).
Participă: Simona Kessler, agent literar, Dana Pîrvan, critic literar și Marius Constantinescu, jurnalist și scriitor. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Lansarea de carte se va încheia cu un cocktail oferit de 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐚 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐞𝐢, partener al evenimentului.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Publicat în Australia în aprilie 2023, imediat apoi în SUA, Marea Britanie, Canada și Spania, Întoarcerea acasă a devenit instant bestseller în toate aceste țări. Considerat cel mai bun roman de până acum al lui Kate Morton, Întoarcerea acasă este o aventură epică incitantă despre puterea maternității, erodarea amintirilor păstrate de generații și efectul tămăduitor al adevărului. O carte desăvârșit scrisă, în care tensiunea și răsturnările de situație țin cititorul cu sufletul la gură până la ultima pagină și, nu în ultimul rând, o scrisoare de dragoste a autoarei către tara sa natală, Australia.

Kate Morton transmite cititorilor români un mesaj cu prilejul apariției romanului Întoarcerea acasă.

Adelaide Hills, 1959, Ajunul Crăciunului. La sfârșitul unei zile caniculare, lângă un pârâu de pe domeniul familiei Turner, un localnic face o descoperire terifiantă. Orășelul Tambilla devine scena uneia dintre cele mai grele anchete judiciare din istoria Australiei de Sud, iar misterul morții lui Isabel Tuner și a copiilor săi rămâne parțial nedeslușit.
În 2018, după ce a lucrat o vreme ca jurnalistă la Londra, Jess are îndoieli în privința viitorului ei. Un telefon neașteptat o cheamă înapoi la Sydney, unde iubita sa bunică Nora, care o crescuse, a ajuns la spital în urma unei căzături ciudate. Întoarsă la Darling House, află o istorie de familie uluitoare, care i-a marcat destinul fără să fi știut. Un roman care combină armonios misterul cu saga de familie și povestea de dragoste, iar temele abordate sunt legate de abandon, singurătate, control.

Kate Morton este una dintre cele mai îndrăgite scriitoare de ficțiune străină din România, iar toate cele șapte romane semnate de autoare au apărut în colecția „Raftul Denisei“: Casa de la Riverton (2009), Grădina uitată (2011), Orele îndepărtate (2013), Păzitoarea tainei (2014), Casa de lângă lac (2017), Fiica ceasornicarului (2019) și Întoarcerea acasă (2023).

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.