Stela Popescu împlinește 80 de ani. O viață dedicată comediei!
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-implineste-80-de-ani-o-viata-dedicata-comediei/

Actriţa Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziţie de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2015

Sâmbătă, 19 decembrie, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie a avut loc vernisajul expoziției Steaua Teatrului de Comedie – Stela, curator Irina Tapalagă, în prezența actriței Stela Popescu și a invitaților săi.

În perioada 1969 – 1993, Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Comedie, iar expoziția este un remember al rolurilor remarcabile pe care aceasta le-a interpretat în această etapă a carierei sale.

„Dacă vrei să fiu sinceră, este o hăituială generală, pentru că niciodată nu mi-am făcut ziua, fiindcă era în ajun de Crăciun. Am zis că nu are niciun rost să fac mare hărmălaie înaintea Crăciunului. Dar acum s-au unit toți, toți au vrut să mă facă fericită. Sigur că este minunat să vorbești cu oamenii. Astăzi sunt prezentă la această expoziție de fotografie realizată de Irina Tapalagă și sigur că îmi face o mare plăcere fiindcă am văzut și câteva fotografii pe care nici nu le știam și care există în arhiva teatrului. Sunt roluri frumoase pe care le-am jucat la Teatrul de Comedie. Am jucat 18 ani aici, unul dintre spectacole fiind și «Preșul», unul care a bulversat țara”, a declarat Stela Popescu, pentru Agerpres.

Luni, 21 decembrie, de la ora 18.00, actriţa se va afla la Palatul Naţional al Copiilor, unde va avea loc spectacolul „Stela Popescu şi Prietenii ei”. Vor urca pe scenă, printre alții, Alexandru Arșinel, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu sau Sanda Ladoși.

12370773_10153151065867397_408103260846459533_o

1979 – PEȚITOAREA. de Thornton Wilder, regia Valeriu Moisescu Stela Popescu. Click pe imagine pentru a vedea imaginile din expoziția Teatrului de Comedie!

Președinția României i-a conferit artistei, la 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D — „Arta Spectacolului”. În 2002, a obținut, alături de Alexandru Arșinel, premiul special pentru teatru de revistă al UNITER.

Citiţi şi:
27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.