Suflet vagabond, performance-ul emoționant care deschide anul teatral la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-vagabond-performance-ul-emotionant-care-deschide-anul-teatral-la-arcub/

Suflet vagabond este spectacolul care deschide anul teatral la ARCUB – Centrul Cultural al Bucureştiului. Îmbinând cu succes teatrul cu muzica, acest performance plin de culori şi emoţii se joacă pe 23 şi 24 ianuarie de la ora 20:00, la sediul din Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2016

Suflet vagabond este un monolog în doi, inspirat din povești adevărate. Povești adunate din sticlele aruncate în mare de artiști-călători ai lumii dar și de alte suflete anonime.

Ideea spectacolului s-a născut pe meleaguri străine, la Alger (Festivalul Cultural European), când doi prieteni s-au întâlnit și-au hotărât să pună la cale “un proiect de suflet” vorbit într-o singură limbă, “cea a muzicii, a armoniei, în ciuda disonanțelor, zgomotelor asurzitoare care ne bulverseazà încontinuu”.

Povestea neterminată despre viața celor mereu pe drum, a fost imaginată de doi creatori-hoinari cu o bogată experiență în afara țării: actrița de teatru șiSuflet vagabond film Simona Măicănescu (în țară a lucrat cu regizori precum Tompa Gabor, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Mona Chirilă, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Lucian Pintilie) și muzicianul și compozitorul Alex Simu, care și-a plimbat muzica prin 32 de țări și cinci continente.

Din echipa proiectului mai fac parte: Elena Butică, asistent regie și scenografie, Dan Basu, un artist vizual foarte cunoscut în zona underground românească pentru proiecțiile sale multimedia și pictorița stabilită în Spania, Anka Moldovan, ale cărei tablouri reprezintă suportul spectacolului vizual.

Aşteptam de mult un astfel de spectacol în peisajul nostru extrem de pestriţ, amestecat, prea amestecat, care să-mi aducă aminte de colinele înmuiate în lumină şi mister ale lui Horia Bernea şi Cesare Pavese, de picturile magice ale ale lui Florin Niculiu, de melancolia fără sfârşit a lui Emil Botta. Da, aşteptam un astfel de “haiku” al sufletului, scris cu o caligrafie atât de preţioasă: cea a pasiunii, a iubirii absolute, a legăturilor “mişunate” între lucruri şi oameni. – Irina Budeanu, Cotidianul

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și din rețeaua de bilete EVENTIM.

Preţuri: 43,20 lei (Categoria I) și 27 lei (Categoria II).

Foto: Suflet vagabond – Toma Lapteş

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.