Suită de evenimente pe teme psihologice pentru părinţi şi educatori, la Librăria ‘Cărtureşti’
https://www.ziarulmetropolis.ro/suita-de-evenimente-pe-teme-psihologice-pentru-parinti-si-educatori-la-libraria-carturesti/

Părinţi, bunici, educatori şi profesori sunt invitaţi de Librăria „Cărtureşti” la o suită de acţiuni pe tema psihologiei copilului şi adolescentului, care se vor desfăşura începând de miercuri. „Săptămâna Psi pentru părinţi” de la Librăria „Cărtureşti”, organizată în parteneriat cu Editura „Trei”, include trei întâlniri cu cunoscuţi psihologi, iar cărţile de profil, deosebit de utile […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Părinţi, bunici, educatori şi profesori sunt invitaţi de Librăria „Cărtureşti” la o suită de acţiuni pe tema psihologiei copilului şi adolescentului, care se vor desfăşura începând de miercuri.

„Săptămâna Psi pentru părinţi” de la Librăria „Cărtureşti”, organizată în parteneriat cu Editura „Trei”, include trei întâlniri cu cunoscuţi psihologi, iar cărţile de profil, deosebit de utile în educaţia celor mici şi a adolescenţilor, vor avea reduceri de preţ de 25%.

Miercuri, 13 februarie, psihologul Gabriela Hum va vorbi, de la ora 18,00, despre iubirea pentru părinţi. Joi, tema discuţiilor cu psihologul Alexandra Gorea va fi dedicată „Reţetelor de jocuri”, iar vineri, 15 februarie, Nora Niculescu – educator prenatal la „Cuibul Berzelor” din Cluj-Napoca, atestată doula (travaliu şi naştere) – se va referi la rolul tatălui în perioada pre şi post natală a mamei.

Discuţiile dintre părinţi şi specialişti se vor referi fie la semnele care trădează, de regulă, un copil ce nu spune adevărul, la atracţia lui pentru jocurile video, lipsa de interes pentru a deveni un elev premiant, fie la vârsta turbulentă a adolescentei şi modalitatea cea mai bună de comunicare cu el în această perioadă plină de dileme. Totodată, la întâlnirile cu psihologii, părinţii vor afla cum pot fi transformate basmele în instrumente terapeutice, cum se descifrează limbajul „secret” al celor mici, cum se aplanează tensiunile inventând jocuri, dar mai ales cum poate învăţa un părinte de la copilul său şi cum trebuie să acţioneze pentru dezvoltarea lui armonioasă.

Sursa: Agerpres

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.