„Supernove“, online – o hartă performativă a fricilor citadine şi a modului în care le gestionăm
https://www.ziarulmetropolis.ro/supernove-online-o-harta-performativa-a-fricilor-citadine-si-a-modului-in-care-le-gestionam/

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2020

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 22 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei să vizionaţi „Supernove“ de Alexandra Pâzgu, în regia lui Radu Nica.

„Supernove“ este un proiect de teatru devised, performativ, care are la bază întâlnirea creativă dintre autor dramatic, regizor și actori. Intenția este de a crea o hartă a fricilor citadine, având ca  filtru subiectiv propriile noastre experiențe, amintiri și precepte. Ce atitudini dezvoltăm în fața inevitabilului? Cum să trăiești cu frica? E ceva după Frică?! Fără a urmări o înșiruire exhaustivă a posibilelor frici umane, textul propune o cercetare poetic-filozofică, ludică, și politică a realului și analizează structurile care consolidează și susțin frica, modul în care imaginarul hrănește frica, și propriile noastre reprezentări despre cum frica își face apariția în rutina noastră zilnică.

„Un spectacol pe care you either love it or you hate it. Sper ca spectatorii să vină deschiși emoțional și fără idei preconcepute despre teatru, să fie curioși și activi. Și sper ca spectacolul să-i provoace într-un mod plăcut, original & inteligent.“ (Radu Nica, regizorul spectacolului)

Din distribuţie fac parte Raisa Ané, Laura Mihalache, Dan Rădulescu, Andi Gherghe şi Ștefan Mura.

Regia, coordonarea și conceptul spectacolului îi aparţin lui Radu Nica, instalația video și light design-ul au fost realizate de Andu Dumitrescu, muzica fost semnată de Vlaicu Golcea, regia tehnică a fost asigurată de Ilarian Varga, iar sufleur a fost Laura Moldovan.

Premiera spectacolului a avut loc în 15 februarie 2017.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru a primi notificări despre noi conținuturi.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.