Tabara de creatie Rubin-Dubova, în acest weekend, la Cazanele Dunării
https://www.ziarulmetropolis.ro/tabara-de-creatie-rubin-dubova-in-acest-weekend-la-cazanele-dunarii/

Cea de-a 10-a ediţie a Taberei de creaţie Rubin-Dubova, proiect de anvergură al Fundaţiei Rubin din Timişoara, va începe week-end-ul acesta la Cazanele Dunării.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2015

Organizatorii anunță o ediție specială, în care participă artiști cu reputație internațională, cu lucări într-unele din cele mai importante colecții ale lumii, printre care și cea a HRH Charles Prince of Wales.

Flora Răducan

Flora Răducan

Invitaţii acestei ediţii aniversare a taberei sunt artiştii: Maria Balea (Arad), Horia Bojin (Timişoara), Ana Boldea (Constanţa), Gheorghe Fikl (Timişoara), Tiberiu Giucă (Timişoara), Emanuel Gliga (Timişoara), Sorin Nicodim (Timişoara), Flora Răducan (Lugoj), Cristian Sida (Timişoara) şi Sorin Vreme (Timişoara).

Alături de ei vor participa fotograful Cosmin Damian şi criticul de artă Dana Sarmeş.

Tabăra de creaţie Rubin-Dubova se va desfăşura în perioada 1 – 9 august 2015, în localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi).

Tabăra a reunit de-a lungul celor nouă ediţii de până acum peste 160 de artişti profesionişti şi tineri artişti din ţară şi din străinătate (Franţa, Ungaria, Polonia,

Serbia, Germania, Ucraina etc.).

De 10 ani, în fiecare început de august Fundația Rubin aduce împreună oameni

frumoși, într-un loc miraculos, unde muntele se îngemănează cu fluviul, iar poveștile curg, curate ca aerul care invită la creație.

Gheorghe Fikl

Gheorghe Fikl

E doar cel mai frumos deflieu din Europa, cum spun călătorii. Un loc perfect pentru artă,  de unde, când te oprești din agitație, spun artiștii, poți să admiri paradisul.

Tabăra de creaţie Rubin-Dubova participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării, fiind totodată şi o platformă pentru intensificarea schimbului de experienţă între artişti.

Foto: Tabara de creatie – fundatiarubin.ro

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).