Talk to the bomb, spectacolul care aduce vara înapoi, la Godot-Cafe Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/talk-to-the-bomb-spectacolul-care-aduce-vara-inapoi-la-godot-cafe-teatru/

„Talk to the bomb”, de Rucsandra Pop, în regia lui Lala Misosniky, spectacolul despre care se spune că aduce vara înapoi, se întoarce la Godot- Cafe Teatru din Bucureşti, în sala Sub Scenă, vineri, de la ora 19.00, într-o nouă distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2015

Talk to the bomb” este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche, în vara anului 2001, este dramatizarea uneia dintre miile de poveşti de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă.

Marele pariu al acestui spectacol este să aducă vara înapoi, să încălzească serile friguroase de iarnă ale spectatorilor cu o poveste de dragoste care ar fi putut să-i aibă ca protagonişti pe oricare dintre ei.

Povestea Saşei (Graţiela Bădescu), a lui Alex (Alex Fifea) şi a Voinicului (Dan Lupu) este obsedantă, ca o melodie tare ascultată pe „repeat”. Destinele celor trei se intersectează în umbra ameninţătoare a unui 11 septembrie care încă nu s-a întâmplat. Şi restul e literatură,.

«Talk to the bomb» este o poveste despre pierderea inocenţei, despre maturizare, despre revelaţii care te agaţă seara la o bere şi apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul – Rucsandra Pop,  autoarea textului.

După „Gărgăland”, „Oracol” şi „Huevos Congelados”, acesta este al patrulea spectacol al scriitoarei care se joacă pe scenele independente.

Relansarea spectacolului  – selectat la Festivalul Internaţional Fringe Sibiu, la Festivalul Naţional de Teatru Independent Godot şi la HomeFest – vine şi cu un afiş nou, conceput de Alec Pop, iar imaginea a fost realizată de fotograful Manole Sava de la Greenmind studio.

Preţul unui bilet este 20 de lei, iar următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 15 şi 28 martie, în sala Sub Scena de la Godotă-Cafe Teatru.

Foto:  Talk to the bomb – Godot-Cafe Teatru

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.