Tărâmul poveștilor. Vraja dorințelor, de Chris Colfer, la editura Nemi
https://www.ziarulmetropolis.ro/taramul-povestilor-vraja-dorintelor-de-chris-colfer-la-editura-nemi/

Editura de carte pentru copii Nemi publică o nouă serie pasionantă şi plină de învăţăminte: Tărâmul poveştilor. Vraja dorinţelor, de Chris Colfer, o carte ce revalorifică şi reinterpretează basmele clasice ale copilăriei, toată bogăţia fantastică din cărţile lui Charles Perrault şi ale Fraţilor Grimm. Cartea este recomandată copiilor de peste 9 ani.

Un articol de Petre Ivan|5 aprilie 2017

Când bunica lor le face cadou o minunată carte de povești, doi frați gemeni, Alex și Connor, nu au nici cea mai mică idee că sunt pe cale să intre într-o lume mai uluitoare decât tot ce și-au imaginat: Tărâmul Poveștilor, locul unde basmele sunt reale.

Cartea este fermecată pentru că cei doi sunt atrași, la propriu, nu doar de carte, ci în carte, trezindu-se în mijlocul tărâmului poveștilor, un tărâm magic unde se întâlnesc cu Albă ca Zăpada, Scufița Roșie, Jack (și vrejul de fasole), Cenușăreasa, Bucle-Aurii, Frumoasa Adormită și toți Feții-Frumoși din toate poveștile.

Pelângătoateacestepersonaje, ceidoifrați se maiîntâlnescși cu unbroscoivorbitor, cu trolișicăpcăuni, cu zâne, darși cu oameniobișnuiți care-șiductraiulînpoveștilenoastre.

„E mai multă magie în regatele lui Colfer decât și-a imaginat Disney.“ USA Today

CHRIS COLFER este actor, câștigător al Globului de Aur. A fost inclus în TIME 100, lista anuală a revistei Time a celor mai influenți oameni din lume. TărâmulPoveștilor. VrajaDorințelor esteprimulsău roman.

Foto: Tărâmul poveștilor – Nemi

24
/03
/15

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XV-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 23 martie 2015, la Teatrul Odeon. Printre cei mai ovaţionaţi au fost câştigătorii premiilor speciale: actorul Mircea Albulescu - Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu - Premiul Lux Mundi şi compozitorul Dan Dediu - Premiul ''In memoriam Iosif Sava''.

23
/03
/15

Scriitoarea Aurora Liiceanu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi se va întâlni cu publicul miercuri, de la ora 19.00, la librăria Bizantină din Bucureşti, unde va prezenta recomandările sale de carte, în cadrul campaniei "Librar pentru o zi".

21
/03
/15

În prima ediţie din acest an a emisiunii Exclusiv în România, Cristian Tabără şi echipa sa vor face o plimbare prin judeţul Sibiu, pe urmele lui Noica şi Cioran. Emisiunea se difuzează pe 21 martie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

19
/03
/15

Luni, 23 martie, de la ora 17.00, la Reactor se dă startul, cu o întâlnire gratuită, de probă, unor şedinţe săptămânale de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia vor fi antrenate exprimarea, creativitatea, şi cei care vor participa vor avea posibilitatea să îşi confrunte scrisul cu reacţiile celorlalţi.

19
/03
/15

Ediţia de primăvara a târgului de carte cu discount Kilipirim se va desfăşura în perioada 25 - 29 martie, între orele 10.00 şi 20.00, la Galeria Dalles din Bucureşti, accesul publicului fiind liber.

18
/03
/15

Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Bizantină din Bucureşti, criticul de teatru şi realizatoarea de televiziune Marina Constantinescu trece în barca personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar într-o inedită întâlnire cu publicul.

13
/03
/15

De 15 ani, la fiecare sfârşit de lună martie, Radio România Cultural îi premiază, intr-o gală a valorii şi a rafinamentului, pe cei care au performat în diferitele domenii ale culturii în anul anterior. Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XV-a, va avea loc luni, 23 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon.

09
/03
/15

Ce rol au regulile într-o societate? Care este diferența dintre Est și Vest? Ce ar trebui să ne învețe școala? Sunt câteva dintre subiectele pe care Sandra Pralong le abordează în volumul „Cum schimbăm mentalitatea? 25 de ani de România”, apărut la Editura Polirom.

07
/03
/15

Cu mult timp înainte de a mă îngriji de „Citate adevărate”, îndrăgita rubrică a ziarului nostru cât se poate de cultural, am început să-mi citesc toate cărțile cu creionul în mână și cu un carnet cu coperți negre (întotdeauna negre) alături.