Tarantino şi-a abandonat noul proiect
https://www.ziarulmetropolis.ro/tarantino-si-a-abandonat-noul-proiect/

Quentin Tarantino, care, în toamna anului 2013, a anunţat că va filma un nou western – „The Hateful Eight”, a renunţat la proiect în urma scurgerilor de informaţii referitoare la scenariu către agenţii de la Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Quentin Tarantino, care, în toamna anului 2013, a anunţat că va filma un nou western – „The Hateful Eight”, a renunţat la proiect în urma scurgerilor de informaţii referitoare la scenariu către agenţii de la Hollywood.

Regizorul american a spus că şi-a dat seama că este vorba despre o scurgere de informaţii când a început să primească telefoane de la agenţii de la Hollywood, care îi propuneau să distribuie în film actorii reprezentaţi de aceştia.

Într-o declaraţie pentru site-ul deadline.com, Tarantino spune că a dat scenariul doar unui număr de şase persoane şi că se simte „foarte deprimat” din cauza acestei întâmplări, informează Mediafax.

„Am terminat scenariul, într-o primă formă, şi nu aveam de gând să încep filmările decât iarna următoare, peste un an”, a spus cineastul american, câştigător, în 2013, al unui premiu Oscar pentru scenariul westernului „Django dezlănţuit”, pe care l-a şi regizat.

Tarantino, în vârstă de 50 de ani, a precizat că plănuieşte acum să publice o carte pe baza scenariului şi să reconsidere ideea realizării unui film abia peste câţiva ani.

Tarantino

Tim Roth, omul de încredere al lui Tarantino

Regizorul a afirmat că au fost doar trei actori cărora le-a înmânat scenariul: Michael Madsen, Bruce Dern şi Tim Roth.

„Singurul despre care ştiu că nu a făcut acest lucru (să dea mai departe scenariul, n.r.) este Tim Roth. Unul dintre ceilalţi actori i-a permis agentului să îl citească, iar agentul respectiv l-a transmis mai departe tuturor de la Hollywood”, a precizat Tarantino.

Quentin Tarantino a dezvăluit în toamna anului 2013, în emisiunea de televiziune „The Tonight Show” prezentată de Jay Leno, că noul său film va fi un western.

Ulterior, acesta a anunţat că filmul urma să se intituleze „The Hateful Eight”, o aluzie la westernul „Magnificii şapte/ The Magnificent Seven”, regizat de John Sturges în 1960.

Un Palme d’Or şi două Oscaruri

Câştigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction” din 1994 şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp fiction” şi „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale, mai notează Mediafax.

Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, cele două filme din seria „Kill Bill”, „Maşina morţii/ Death Proof”, „Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” şi „Django dezlănţuit/ Django Unchained” au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Foto:  Quentin Tarantino , Tim Roth – Cinemagia

08
/01
/18

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, filmul lui Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în distribuție - producție nominalizată la șase categorii -  a fost perdantul galei, necâștigând nicun trofeu.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

20
/12
/17

Cea de-a 18-a ediție a Cineclubului FILM, și ultima din acest an, vă invită la proiecția unui film notabil în istoria cinematografiei românești, UN OM ÎN LODEN, România, 1979, 85 min., color, versiune originală, 35mm. Film distins cu Premiul „Opera Prima” al Asociaţiei Cineaştilor din România, din distibutia căruia fac parte: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, Draga Olteanu-Matei, George Constantin, Tănase Cazimir, Florina Luican.

18
/12
/17

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.

17
/12
/17

Cinefilii pot vedea zilele acestea, la cinematograf, cel mai recent film al lui Michel Hazanavicius (câștigător al Premiului Oscar):  REDUTABIL / Redoutable, o comedie despre dragoste, cinema și revoluție, un episod din viața lui Jean-Luc Godard.

15
/12
/17

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

15
/12
/17

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".

15
/12
/17

Pelicule din Suedia, Ungaria, Rusia și Chile se află pe lista scurtă a Academiei de Film Americane pentru o nominalizare la Oscar 2018 la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. Printre acestea se numără „The Square”, premiat anul acesta cu Palme d'Or, „On Body and Soul”, recompensat cu Ursul de Aur, aclamatul „Loveless”, premiat de juriul Festivalului de la Cannes, şi „Una mujer fantástica”, premiat pentru scenariu la Berlinala 2017.

14
/12
/17

„Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, a beneficiat de un turneu de promovare în Statele Unite.

12
/12
/17

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘I.L.Caragiale’ București (UNATC), Teatrul Metropolis și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA. Fiind cel mai important festival internațional de film studențesc din România, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, și-au făcut […]