Târg de carte la Seneca Anticafe
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-carte-la-seneca-anticafe/

Prima ediţie a târgului de carte pentru toată familia are loc la Seneca Anticafe în perioada 9 – 17 aprilie 2022.

Un articol de Liliana Matei|11 aprilie 2022

La Librăria Seneca Anticafe se desfășoară în această perioadă un târg de carte și cadouri pentru copii și adulții lor. Veți descoperi ateliere pentru toată familia și expoziție de ilustrație de carte, zilnic, de la 9 dimineața la 9 seara. Iar intrarea este liberă!

„Seneca Anticafe organizează un târg de carte… în pădure! Din 9 aprilie, în Seneca Anticafe vei fi înconjurat de arbori din toată lumea. Ilustrațiile uimitoare ale lui Piotr Socha ies din cărțile apărute la Editura Frontiera, direct în amfiteatrul Seneca.

Cultivă-ți o stare de bine, cultivă-le curiozitatea, cultivă-ți propria hrană cu sfaturi practice de permacultură și găsește-ți aici următoarea rețetă preferată.

Descoperă titluri pentru toată familia, care pun inima, mintea și corpul la (un) loc. Printre buchetele de marigold multicolor și măcriș proaspăt, oferite de Bio&Co, ți-am pregătit mii de cărți cu reduceri de până la 50%, de la cele 16 edituri partenere” – este invitația organizatorilor.

În zilele târgului, echipa Seneca și prietenii săi – scriitoarea Iulia Iordan, educatorul muzeal Valentina Bâcu și Asociația Vegetarienilor – vor organiza ateliere pentru copii și adulți, prin care putem căpăta abilități neobișnuite: să ne schimbăm unii pe ceilalți, cu ajutorul poveștilor; exersăm puterea inimii, care ne ajută să ajutăm, indiferent cât de mici am fi; să învățăm să creștem hrană vie din pământ roditor; să ne rafinăm bunul gust cu ciocolată artizanală delicioasă.

Târgul are ca scop sprijinirea celui mai nou proiect al Asociației Seneca:  20% din valoarea încasărilor vor merge către „Bunicii Noștri”, prin care urmează să se ofere traducere, asistență și sprijin mamelor și copiilor aflați în tranzit din Ucraina.

Edituri partenere: Baroque Books & Arts, Casa Editorială Signatura, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Cartea Copiilor, Editura Casa, Editura Frontiera, Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Litera, Editura Paralela 45, Editura Publica, Editura Seneca Lucius Annaeus, Editura Trei, Editura Vellant, Grupul Editorial Art, Preda Publishing

Programul atelierelor:

Sâmbătă, 9 aprilie:

Cultivă-ți propria hrană! Atelier de grădinărit și despre alegeri alimentare sănătoase, pentru copii și adulții lor. Atelier susținut de Seneca EcoLogos

Joi, 14 aprilie:

Cultivă-l pe „Împreună” prin poveste! Atelier despre ierburi și povești, pornind de la cărțile cu Luli, „Călătorie printre ierburi și lumină” și „Luli și căsuța din copac”, de Iulia Iordan și Cristiana Radu. Atelier susținut de scriitoarea Iulia Iordan

Duminică, 17 aprilie:

Cultivă vise! Atelier de animație pentru copii, susținut de educatorul muzeal Valentina Bâcu

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!