Targul de Ie Românească, în centrul Alchemia
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-de-ie-romaneasca-in-centrul-alchemia/

Alchemia şi Iiana invită publicul la Targul de Ie Românească, în perioada 3-6 octombrie 2013. După succesul din luna iunie, organizatorii revin în cadrul celui de-al doilea târg cu cea mai mare şi valoroasă selecţie de ii româneşti tradiţionale, dar şi cu multe alte piese originale. Vor fi expuse în total peste 700 de piese noi […]

Un articol de Corina Vladov|1 octombrie 2013

Alchemia şi Iiana invită publicul la Targul de Ie Românească, în perioada 3-6 octombrie 2013. După succesul din luna iunie, organizatorii revin în cadrul celui de-al doilea târg cu cea mai mare și valoroasă selecție de ii românești tradiționale, dar și cu multe alte piese originale.

Vor fi expuse în total peste 700 de piese noi şi vintage din colecția toamnă-iarnă 2013-2014. Târgul va fi deschis în Alchemia – centru pentru arte contemporane (Calea Moşilor 95, Bucureşti) – și va putea fi vizitat începând de joi, 3 octombrie, până duminică, 6 octombrie, între orele 10.00 şi 20.00.

Creaţii nemuritoare, la Targul de Ie Românească

Vizitatorii vor putea admira și cumpăra ii românești pentru femei, copii și bărbați, precum și fuste unicat din fote și valnice, rochii cu broderie vintage, bundițe din blană naturală de oaie, sau veste din lână și brâuri lucrate manual, specifice diferitelor regiuni etnografice ale țării.

targul de ie

Afişul evenimentului

Odată cu prima ediție din iunie 2013, Targul de Ie Românească își propune să readucă în centrul atenției bucureștenilor această bluză simplă, dar spectaculoasă, specifică românilor și „împrumutată“ de-a lungul timpului de unii dintre cei mai importanți designeri vestimentari.

Iiana, partenerul Alchemia pentru acest eveniment, este un brand românesc care a selecționat atent cei mai buni producători români de ii lucrate 100% manual.

Informații suplimentare aflați la www.alchemia.ro

Foto: Targul de ie românească –  Alchemia

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.