Teatrelli se redeschide cu o premieră de excepție: „Maria de Buenos Aires” – un nou spectacol-eveniment marca Răzvan Mazilu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-se-redeschide-cu-o-premiera-de-exceptie-maria-de-buenos-aires-un-nou-spectacol-eveniment-marca-razvan-mazilu/

Avanpremiera şi premiera spectacolului „Maria de Buenos Aires”, programate pentru 16 şi 17 februarie, sunt sold out, biletele epuizându-se în mai puţin de o oră de la punerea în vânzare.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2021

Maria de Buenos Aires este cea mai recentă producție CREART/Teatrelli, pentru care cunoscutul artist Răzvan Mazilu – promotor al musicalului în România –  semnează deopotrivă regia, coregrafia și costumele originale.

Pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, o extraordinară „operetă-tango”, spectacolul Maria de Buenos Aires este o nouă provocare pe care cunoscutul artist Răzvan Mazilu o aduce publicului. În viziunea lui Dragoș Buhagiar, cel mai premiat scenograf român, spectatorii suntinvitați să pătrundă în atmosfera poetică și decadentă a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, spațiul Teatrellifiind complet reinventat și recreat pentru acest spectacol. Noua producție îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați actori români: Gheorghe Visu – în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu – în rolul Mariei de Buenos Aires, și Lucian Ionescu, interpretând mai multe roluri masculine. Totodată, spectacolul beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.

„Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Așa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clișeele și locurile comune știute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos și le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putință.Un Buenos Aires inspirat din lecturile din García Márquez și Borges, o fotografie destul de cunoscută a poetului aproape orb, sprijinit melancolic în baston, stă la baza Spiritului, personaj interpretat de Gheorghe Visu”, mărturisește Răzvan Mazilu.

Următoarele reprezentații cu public ale spectacolului „Maria de Buenos Aires” vor fi anunțate curând.

Regizorul și coregraful Răzvan Mazilu se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu „Mon Cabaret Noir”.

În acest context, cu ocazia premierei producției-eveniment „Maria de Buenos Aires”, înainte de a intra în spațiul Teatrelli și în atmosfera poetică a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, publicul este invitat în Galeria creart, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, respectiv  în universul „Mon Cabaret Noir”, surprins de fotografii Mihaela Tulea, Florin Bondrilă și Dragoș Toader. Expoziția de fotografie și costum va fi deschisă în perioada 15 februarie – 14 martie 2021.

Maria de Buneos Aires 

Muzica: Astor Piazzolla

Libretul: Horacio Ferrer

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Decorul: Dragoș Buhagiar

Maria: Ana Bianca Popescu

Spiritul: Gheorghe Visu

Flașnetarul, Visătorul, Bătrânul Hoț, Primul Analist, Preotul: Lucian Ionescu

Cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon;

Corul: Bogdan Iacob, Andrei Mărcuță, George Vasile

Orchestra: Mihai Murariu – pian; IoanaVăleanu – percuție; Cristina Hîrjanu – flaut; Diana Ciudin – vioara I; Bianca Drăgoi – vioaraa II-a; Alessia Drăgoi – vioara a III-a; Emanuel Vots – viola; Mihail Grigore – violoncel; Iacob Artin Panighiant – contrabas.

Light-design: Ștefan Vasilescu

Pregătireamuzicală: Maria Alexievici

Coregrafie tango argentinian: Daniel Măndiță

Corepetitor: Mihai Murariu

Coordonarea muzicală a orchestrei: Corina și Alexei Țurcan

Make-up Artist: Diana Froicu

Traducerea din limbaspaniolă: Albert Denn

Adaptarea versurilor pe muzică: Alex Ștefănescu

Documentarea pentru traducere: Anne Marye Sima și Daniel Măndiță

Afiș realizat de Romana Țopescu și DragoșTrăistaru

Grafica cover-ului: Sabina Spatariu

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

www.teatrelli.com

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

 

 

 

 

 

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.