Teatrul Bulandra difuzează online trei spectacole celebre!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-bulandra-difuzeaza-online-trei-spectacole-celebre/

Teatrul Bulandra continuă seria difuzărilor online – pe pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – cu trei spectacole care au rămas în memoria spectatorilor prin interpretări de excepţie şi puneri în scenă revoluţionare.

Un articol de Liliana Matei|31 martie 2020

Astfel, Unchiul Vania de A.P. Cehov, pus în scenă de regizorul ucrainian Yuri Kordonsky în anul 2001, este transmis miercuri, 1 aprilie, ora 19.00. Filmarea este obținută prin amabilitatea Societății Române de Televiziune, Casa de Producție TVR. De menționat este faptul că în producția TVR sunt invitați doi actori care nu apăreau în distribuția inițială, respectiv Coca Bloos (în locul regretatei Irina Petrescu) și András Demeter (în locul lui Șerban Pavlu).

În acest moment mă preocupă foarte mult problema timpului. Ce este timpul? Ce face cu noi? Cum se scurge el, deşi nu e liniar. E ca un tren care a pornit, dar care în acelaşi timp este suspendat în timp. Trenul ăsta nebun, absolut dement, care stă pe loc. Teoretic, întotdeauna am fost conştient că tema piesei este timpul. Dar percepeam totul la nivel teoretic. Acum nimic nu mai este teoretic, sunt mai bătrân cu treisprezece ani şi văd cum şi peste ceilalţi au trecut aceşti ani. Această stare cuprinde şi dispariţia Irinei Petrescu. Ea trăieşte oricum în acest spectacol, este acolo, mulţi ani din viaţa ei sunt acolo. O ţin minte pe Irina, o simt. Ating decorul, dar exact acolo l-a atins şi ea. Când realizezi asta, deja nu mai poţi să îl atingi la fel, să îi ignori povestea. Este experienţa noastră, iar durerea pierderilor este cuprinsă acolo. Tema timpului, tema vârstei, îmi sună astăzi mult mai actual, faţă de atunci când eram tânăr şi mă gândeam că vom îmbătrâni cu toţii, la un moment dat. Acum lucrul acesta a devenit realitate”, declara regizorul Yuri Kordonsky în timpul filmărilor pentru TVR.

După încheierea transmisiunii online, spectacolul poate fi văzut și pe TVR 3, sâmbăta, 4 aprilie, ora 20.00, cu reluare duminică, 5 aprilie, ora 14.00.

Vineri, 3 aprilie, ora 19.00 – pe pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – este transmis spectacolul Îngropați-mă pe după plintă de Pavel Sanaev, montat de Yuri Kordonsky la Teatrul Bulandra în anul 2011, cu Mariana Mihuț și Marian Râlea în rolurile principale.

Îngropaţi-mă pe după plintă de Pavel Sanaev abordează o temă importantă, profundă. Sunt mai multe întrebări care ţin de suflet. Oare ce este sufletul? Care sunt cele mai frumoase şi cele mai îngrozitoare laturi ale sale? Acolo încap în acelaşi timp: dragostea, ura, frumuseţea şi hidoşenia. Marii scriitori despre asta au scris. Pentru mine, restul nu are însemnătate”, declara Yuri Kordonsky.

Săptămâna teatrală Bulandra online se încheie în acorduri muzicale cu spectacolul de operă Orfeu și Euridice, o nouă versiune de Adrian Enescu cu variațiuni pe teme de Gluck, regia Alexandru Darie difuzat duminică, 5 aprilie, ora 19.00. Producția este realizată în colaborare cu Studioul experimental de operă şi balet Ludovic Spiess (Opera Naţională Bucureşti) în anul 2008.

Alexandru Darie ne oferă un drum halucinant prin istorie, prin poveştile de iubire ale epocilor trecute şi prezente, o simfonie de trăiri şi emoţii ce subliniază mesajul acestui spectacol: Dragostea este singura constantă într-un Univers infinit; ea transcende timpul şi spaţiul.

Despre puterea teatrului de a revela adevăruri, despre suflet și cotloanele sale cele mai ascunse, despre puterea iubirii și nu numai în trei spectacole de excepție, trei spectacole în care îi puteți revedea pe minunații actori ai Teatrului Bulandra.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.