Teatrul de Artă Bucureşti îşi deschide stagiunea de vară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-bucuresti-isi-deschide-stagiunea-de-vara/

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) îşi deschide stagiunea de vară, astăzi, în spaţiul numit ,,Teatru fără tavan”, amenajat în curtea interioară a instituţiei.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) îşi deschide stagiunea de vară, astăzi, în spaţiul numit ,,Teatru fără tavan”, amenajat în curtea interioară a instituţiei.

Astfel, la sediul TAB, care dispune de o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, a fost amenajat un ,,Teatru fără tavan”, acesta fiind un spaţiu de evenimente, spectacole de teatru şi concerte, cu o capacitate de 85 de locuri.

Stagiunea de vară începe la ora 21.15, cu spectacolul ,,Caragiale.ro”- spectacol de teatru coupe, în premieră, cu poveşti mai puţin cunoscute ale lui Caragiale, cu un umor savuros, pentru România anului 2013, apoi, de la 21.45, va fi prezentat un spectacol inedit, ,,Ludwig, Niccolo & Jo”, cu actorii Radu Gheorghe şi Mihai Bisericanu alături de Georgeta Ciocârlan.

O lansare de cinci zile

Teatrul de Artă Bucureşti, sub actuala titulatură, s-a născut din iniţiativa actorului George Constantinescu în anul 2010, însă experienţa artistică a început cu alţi patru ani în urmă. Anul trecut, pe 8 decembrie 2012, TAB a deschis porţile propriei săli de spectacole, în cadrul unui eveniment de lansare desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, iar în cele şapte luni care au urmat lansării oficiale, pe scena TAB au avut loc, aproape în fiecare seară, spectacole de teatru (producţii proprii sau găzduite) pentru adulţi, dar şi pentru copii, concerte sau evenimente în cadrul unor festivaluri, informează un comunicat remis Mediafax.

2 luni de spectacole

Stagiunea Teatru fără tavan a Teatrului de Artă Bucureşti va fi deschisă permanent în perioada 8 iulie – 8 septembrie 2013, şi va încânta publicul cu spectacole de teatru pentru maturi, spectacole pentru copii, derulate în cadrul proiectulului Teatrul de Artă Junior, concerte şi evenimente în aer liber.

Foto credit: Teatrul de Artă Bucureşti (facebook)

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.