Teatrul Metropolis, în campania ,,Artiștii pentru artiști”, cu „Lecţia de violoncel“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-in-campania-artistii-pentru-artisti/

Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic se numără printre instituţiile de profil care s-au alăturat demersului UNITER de a sprijini cauza artiştilor prin spectacole de caritate, prin intermediul campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2014

Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Mic se numără printre instituţiile de profil care s-au alăturat demersului UNITER de a sprijini cauza artiştilor prin spectacole de caritate, prin intermediul campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Instituţiile teatrale din Bucureşti şi din ţară vor juca spectacole din propriul repertoriu sub semnul campaniei naţionale „Artiştii pentru Artişti”, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie).

Mai multe teatre din Bucureşti s-au alăturat demersului UNITER, iar încasările de la spectacolele jucate de acestea vor fi direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Astfel, Teatrul Naţional Bucureşti s-a alăturat campaniei cu spectacolul „Bârfe, zvonuri şi minciuni”, de Neil Simon, în regia lui Ion Caramitru, care va fi montat pe 29 martie.

Teatrul Bulandra participă la campania „Artiştii pentru artişti”, cu spectacolul „Artă” de Yasmina Reza, în regia Cristi Juncu.

Teatrul de Comedie ia parte la această campanie cu „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, regia Mircea Cornişteanu (pe 27 martie), iar Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, cu „Veselia nu-i în criză”, un spectacol muzical – umoristic de Octavian Sava, Mihai Maximilian, Adrian Lustig, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru (pe 29 martie).

De asemenea, Teatrul Evreiesc de Stat va participa la campania UNITER cu „Jocul Regilor”, de Pavel Kohout, regia Felix Alexa (27 martie), Teatrul Excelsior, cu „Frumoasa şi Bestia”, după Charles Perrault, regia Ion Lucian şi Marius Nină (23 martie), Teatrul „Ion Creangă”, cu „Războiul bucatelor” de Ioan Gârmacea, după Petre Ispirescu, regia Mihai Manolescu (27 martie), iar Teatrul Masca, cu „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, regia Mihai Mălaimare (23 martie).

Teatrul Metropolis participă la campanie cu „Lecţia de violoncel” de Mona Radu, regia Felix Alexa (pe 22 martie) şi a vândut deja 80 de bilete la acest spectacol, Teatrul Mic, cu „Vulpone”, după Ben Jonson, regia Vlad Cristache (27 martie), Teatrul Nottara, cu „Titanic vals” de Tudor Muşatescu, regia Dinu Cernescu (21 martie), Teatrul Odeon, cu „Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, regia Dinu Cernescu (24 aprilie), iar Teatrul Ţăndărică participă cu „Croitoraşul cel viteaz”, după Fraţii Grim, regia şi scenariul Daniel Stanciu (27 martie).

lectia de violoncel

Secvență din spectacolul ,,Lecția de violoncel”, de la Teatrul Metropolis. Foto: Petrică Tănase

La aceste montări se adaugă spectacolul-eveniment produs de UNITER special pentru ediţia din acest an a campaniei, care este intitulat „Clipe de viaţă 2” şi care va fi prezentat pe 31 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, anunță Mediafax.

Spectacolul, care va avea o unică reprezentaţie, îi are în distribuţie pe: Dorin Andone, Alexandru Arşinel, Ilinca Dumitrescu, Felicia Filip, Marcel Iureş, Vasile Macovei, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare şi trupa Teatrului Masca, Horaţiu Mălăele, Adrian Naidin band, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul Allegretto, Tania Popa, Aurelian Octav Popa, Stela Popescu, Victor Rebengiuc, Paula Seling, Eusebiu Ştefănescu, Cătălin Târcolea. Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru.

Biletele pentru spectacolul-eveniment au fost puse în vânzare la Sala Radio, Teatrul Naţional Bucureşti, pe bilete.ro, precum şi în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Foto: Arhiva Teatrul Metropolis

 

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.