Teatrul Mic și noile rezoluții ale anului 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-si-noile-rezolutii-ale-anului-2020/

Teatrul Mic începe noul an alături de ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Centrul Cultural Ion Manu Otopeni, în cadrul unor parteneriate culturale menite să susţină activitatea teatrului, găzduind o parte dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent.

Un articol de Liliana Matei|16 ianuarie 2020

Reamintim situația dificilă în care se află Teatrul Mic, încă din anul 2017, din cauza încadrării în clasa I de risc seismic, conform legislației în vigoare, ce a dus la închiderea sălii Mari a Teatrului și a sălii Teatrului Foarte Mic. În ciuda acestui fapt, spectacolele s-au jucat fără întrerupere în cele 2 săli de tip studio- Sala Atelier și Sala Studio, inaugurată în anul 2018, precum și în sălile teatrelor partenere. În acest context nefericit, la finalul anului trecut s-a decis mutarea întregului personal administrativ și artistic în sediul aflat pe strada Gabroveni al sălii Studio, și mai ales găsirea de soluții pentru a juca și pe alte scene deja consacrate.

Prima dintre premierele anului 2020, spectacolul Vinovat. Nevinovat. de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, va avea loc în zilele de 21, 22 februarie, ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB. Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu celălalt? Este una dintre interogațiile pe care viitoarea producție a Teatrului Mic le lansează publicului spectator.

Primele spectacole găzduite de Teatrul de Comedie, începând de luna aceasta, sunt Angajat la doi patroni de Richard Bean, după Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, regia Vlad Corbeanu și …Escu de Tudor Mușatescu, regia Doru Ana, programate în zilele de 14, respectiv 21 ianuarie, ora 19:00, la sala Radu Beligan. La Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, este programat în data de 30 ianuarie, ora 19:00, spectacolul Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci.

Detalii și bilete pe www.teatrulmic.ro, pe platforma bilet.ro, pe pagina de Facebook @teatrulmic.sifoartemic și la casele de bilete ale Teatrului Mic (Str. Constantin Mille, nr. 16 și Str. Gabroveni, nr. 57).

VINOVAT. NEVINOVAT.

un spectacol de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu

Distribuția:

Profesorul: Tudor Aaron Istodor / Vlad Corbeanu

Muncitorul: Toma Cuzin / Marin Grigore

Patroana: Dana Dembinski Medeleanu / Mihaela Rădescu

Inginerul: Vlad Logigan

Medicul: Alexandru Voicu / Andrei Seuşan

Antreprenorul: Andrei Seușan / Viorel Cojanu

Actorul: Vlad Corbeanu / Bogdan Talaşman

Educatoarea: Valentina Popa / Gabriela Iacob

Vedeta TV: Manuela Hărăbor / Ruxandra Enescu

Poștașul: Vitalie Bantaș

Taximetristul: Doru Ana / Ovidiu Niculescu

Arhitecta: Irina Velcescu / Ilinca Manolache

Aprodul: Petre Moraru / Viorel Cojanu

Regia artistică: Gelu Colceag

Asistent regie: Vlad Corbeanu

Scenografie: Ioana Pascha

Producător delegat: Alois Chiriță

Durata: 2 ore

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.