Teatrul Nottara se va muta temporar la ARCUB și va juca la Cotroceni o dată pe lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-se-va-muta-temporar-la-arcub-si-va-juca-la-cotroceni-o-data-pe-luna/

Pe 5 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc prima reprezentaţie susţinută de Teatrul Nottara în Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această reprezenţie va avea loc sub sloganul „Teatrul Nottara şi invitaţii săi”, adică spectatori vor fi angajaţii teatrului şi cei care ne-au fost alături în această tumultoasă, precum şi invitaţii Preşedinţiei.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2015

Din cauza răgazului scurt nu se pot întreprinde toate diligențele pentru vânzarea de bilete, deoarece accesul în sală se realizează în baza unui protocol special de securitate, iar timpul rămas este prea scurt pentru a îndeplini toate cerințele prevăzute în mod legal. Sigur, următorul spectacol va fi dedicat publicului.

„Invitaţia Preşedintelui României, dl. Klaus Iohannis, de a juca la Palatul Cotroceni, ne onorează. Vom avea spectacole acolo o dată pe lună. Pentru că plecăm dintr-un spaţiu cu două săli, unde aveam în medie 10 spectacole pe săptămână, un repertoriu de 33 de titluri şi trei producţii aflate în repetiţii, avem nevoie de un spaţiu permanent. Din acest motiv, am continuat să căutăm o sală adecvată pentru a ne continua activitatea. În acest sens, am avut astăzi o întâlnire la Primărie, în urma căreia am primit asigurarea că ne vom muta la sediul ARCUB, situat pe strada Batiștei.”, a declarat directorul Teatrului Nottara, Marinela Țepuș.

Joia viitoare, pe 3 decembrie, la ora 14:00 va avea loc o întrunire între reprezentanții Teatrului Nottara, reprezentanții ARCUB şi Comisia de Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a stabili detaliile tehnice și administrative ale viitoarei mutări în acest sediu provizoriu. Nu dorim să îi cotropim pe colegii noştri de la ARCUB, dorim să avem un spaţiu adecvat, în preajma Bulevardului Magheru, astfel încât să nu ne pierdem identitatea şi 70 de ani de istorie, dintre care 55 în sediul de pe Magheru. – Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara

Foto: Teatrul Nottara – facebook

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).