Teatrul Odeon, 70
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-70-la-multi-ani/

Teatrul Odeon sărbătoreşte luni, 28 noiembrie, 70 de ani de la înfiinţare cu o serie de manifestări printre care lansarea monografiei „Odeon 70. Aventură istoric-omagială” şi prezentarea filmului „Teatrul Odeon 70”.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2016

În cadrul manifestărilor pregătite pentru sărbătorirea celor șapte decenii de existență, la Teatrul Odeon va avea loc lansarea monografiei „Odeon 70. Aventură istoric-omagială”, scrisă de Miruna Runcan, și prezentarea filmului „Teatrul Odeon 70”, realizat de Casa de Producție a Televiziunii Române.

Un moment special va fi reprezentat de dezvelirea a două busturi dedicate actorului Ștefan Bănică și celei mai longevive directoare a instituției, Elena Deleanu, realizate de sculptorul Dragoș Cătălin Munteanu.teatrul odeon

La final va avea loc un intermezzo muzical coregrafic coordonat de Răzvan Mazilu, cu participarea actrițelor Ruxandra Maniu, Paula Niculiță, Anda Saltelechi, Antoaneta Zaharia, a dansatorilor Monica Petrică, Răzvan Mazilu, Clubul TangotangenT și a pianistului Radu Mateucă.

Apărut în 1946 în cartierul Giulești sub numele de Teatrul „Muncitoresc C.F.R.”, acesta și-a deschis porțile cu premiera „Clocot” de Vintilă Rusu Șirianu, în regia lui Ion Aurel Maican.

Instituția și-a schimbat după aceea numele în Teatrul Giulești iar, din 1990, a devenit Teatrul Odeon, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Repertoriul său a fost marcat de mari creații ale regizorilor Lucian Giurchescu, Horea Popescu, Dinu Cernescu, Alexa Visarion sau Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Alexander Hausvater, Dragoș Galgoțiu, Radu Afrim, dar și ale coregrafului Răzvan Mazilu.

Foto: Teatrul Odeon – teatrul-odeon.ro

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.