Tenorul Mihai Irimia, invitat special pe scena ONB, în „Bărbierul din Sevilla”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-mihai-irimia-invitat-special-pe-scena-onb-in-barbierul-din-sevilla/

Opera Naţională Bucureşti prezintă duminică, 3 noiembrie, ora 18:30 spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini. Regia, scenografia, mişcare scenică, lighting design-ul porată semnătura italianului Matteo Mazzoni.

Un articol de Liliana Matei|31 octombrie 2019

Video mapping-ul a fost realizat de Fabio Massimo Iaquone și Luca Attilii, iar coregrafia de către Andrea Gavriliu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

Publicul spectator îl va putea urmări pe tenorul Mihai Irimia interpretând rolul Contelui Almaviva în calitate de invitat al primei scene lirice a țării.

Regizorul prezintă o propunere inedită de spectacol, care îmbină tradiţia teatrului de operă clasic italian cu tendinţele contemporane din lumea artelor spectacolului, o paralelă interesantă între epoci şi stiluri, între mediul în care au apărut personajele şi lumea contemporană, după cum însuși declară: „Mesajul producției, pe care eu aș vrea să-l lansez în România și în întreaga lume este că teatrul liric se poate face în mod diferit. Teatrul liric nu este acea lume închisă, cum e adesea în Italia. Tradiția noastră s-a dus mai departe și vreau să demonstrez cu această producție că se poate face un spectacol de operă absolut actual, absolut contemporan, prin decoruri și costume, folosind un alfabet de gesturi, unul actoricesc. Aș vrea ca persoanele din public să se recunoască pe ei înșiși pe scenă, așa cum se întâmpla când Verdi își scria operele, pentru ca publicul care vede spectacolul să vadă viciile și virtuțile propriei societăți. De aceea decorul prezintă o casă mare, unde trăiesc personajele, unde al nostru Bartolo se uită la Liga Campionilor, cum fac mulți bărbați, unde se prepară cina, prânzul, așa cum face și publicul nostrum, înainte și după spectacol, în viața de toate zilele. În operă protagonist este muzica, mai mult decât cuvântul, mai ales în ceea ce îl privește pe Rossini, care pune în muzică foarte multe accente. Pentru Bărbierul din Sevilla eu am construit regia după muzică.”

https://youtu.be/GK3pb-ZgNo8

(Video: Opera Națională București)

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc miercuri, 6 noiembrie, începând cu ora 18:30.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.