Teodorescu și Vosganian, printre finaliștii Premiului „Angelus”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teodorescu-si-vosganian-printre-finalistii-premiul-angelus/

Cristian Teodorescu, autorul romanului „Medgidia, oraşul de apoi”, şi Varujan Vosganian (romanul „Cartea şoaptelor”) se numără printre finaliştii din acest an ai prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, Polonia.

Un articol de Petre Ivan|7 septembrie 2016

Teodorescu și Vosganian, printre finaliștii Premiul „Angelus”  – Ceilalți autori selectați în etapa finală sunt: Hen Maciej și Janko Anna din Polonia, Sabaliauskaite Kristina și Slepikas Alvydas din Lituania, precum și Niaklajeu Uladzimir (Belarus).

Din 70 de romane înscrise în competiția pentru marele premiu, juriul a selectat, la începutul lunii august, în etapa semifinală, 14 titluri, printre care și romanele „Medgidia, orașul de apoi/ Medgidia, miasto u kresu”, traducere de Radoslawa Janowska-Lascar, și „Cartea șoaptelor/ Ksiega szeptow”, traducere de Joanna Kornas-Warwas.

Cititorii pot vota unul dintre cele șapte titluri finaliste, accesând site-ul www.angelus.com.pl.

De la prima ediție a premiului, în 2006, România a obținut o primă nominalizare pe lista scurtă în 2010 — Norman Manea pentru romanul „Întoarcerea huliganului”, iar în 2015 — Lucian Dan Teodorovici, finalist cu romanul „Matei Brunul”, a obținut Premiul „Natalia Gorbaniewska”.

Foto: Cristian Teodorescu, Varujan Vosganian, Premiul „Angelus”  – facebook

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!