The Cure și Radiohead, în Rock and Roll Hall of Fame
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-cure-radiohead-si-def-leppard-printre-cei-sapte-artisti-care-vor-fi-inclusi-in-2019-in-rock-and-roll-hall-of-fame/

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

Un articol de |14 decembrie 2018

Artiştii sunt eligibili pentru Rock and Roll Hall of Fame după 25 de ani de la debutul discografic sau de la lansarea primului single.

Kraftwerk, Todd Rundgren, Rage Against the Machine, Rufus & Chaka Khan, MC5, LL Cool J, John Prine şi Devo au mai fost nominalizaţi anul acesta pentru includerea în 2019.

A fost pentru prima dată când Def Leppard şi Stevie Nicks au fost nominalizaţi pentru această distincţie. Cântăreaţa a fost deja inclusă în RRHF în 1998, ca membru al grupului Fleetwood Mac. Ea este prima femeie de două ori inclusă.

Trupa britanică The Cure, considerată inovatoare a stilurilor post-punk şi goth, a fost eligibilă în 2004. A primit până acum 2 nominalizări, prima fiind pentru 2012. Vor fi incluşi Perry Bamonte, Jason Cooper, Michael Dempsey, Simon Gallup, Roger O’Donnell, Robert Smith, Porl Thompson, Lol Tolhurst şi Boris Williams.

Def Leppard, formată în 1977, în Sheffield, a fost eligibilă în 2005 şi propusă acum pentru prima dată spre a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. La ceremonie vor fi incluşi Rick Allen, Vivian Campbell, Phil Collen, Steve Clark, Joe Elliott, Rick Savage şi Pete Willis. Def Leppard este considerat cel mai de succes grup din noul val al heavy metalului britanic.

Britanicii de la Radiohead au primit până acum două nominalizări, după ce au devenit eligibili în 2017. Vor fi incluşi în RRHF Colin Greenwood, Jonny Greenwood, Ed O´Brien, Philip Selway şi Thom Yorke.

Grupul Roxy Music, un experiemnt care a ilustrat viitorul rock and roll-ului, a devenit eligibil în 1997, iar acum s-a aflat la prima nominalizare. Anul viitor vor fi incluşi Brian Eno, Bryan Ferry, John Gustafson, Eddie Jobson, Andy Mackay, Phil Manzanera, Graham Simpson şi Paul Thompson.

The Zombies a fost nominalizată de patru ori din 1989, când a devenit eligibilă pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame. Pentru grupul psihedelic pop vor fi incluşi Rod Argent, Paul Atkinson, Colin Blunstone, Hugh Grundy şi Chris White.

Janet Jackson a fost de trei ori nominalizată până în prezent, eligibilă devenind în 2007, iar Stevie Nicks s-a aflat la prima selecţie, după ce a devenit eligibilă în 2006.

Foto: The Cure – facebook

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.