The Wolf of Wall Street, proiecție cu scandal
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-wolf-of-wall-street-proiectie-cu-scandal/

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street”, la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street”.

Un articol de Petre Ivan|26 decembrie 2013

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street“, la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street“.

Noul film al regizorului Martin Scorsese a fost descris ca fiind „dezgustător” de unii dintre membrii cu drept de vot din Academia de film americană, după o proiecţie specială a acestui film, la Samuel Goldwyn Theatre din Los Angeles.

Unul dintre scenariştii prezenţi la proiecţie l-a mustrat sever pe Scorsese, la sfârşitul proiecţiei. Acest film controversat, cu Leonardo DiCaprio şi Jonah Hill în rolurile principale, bazat pe volumul de memorii scris de Jordan Belfort, prezintă ascensiunea bogaţilor de pe Wall Street.

Filmul conţine, totodată, câteva scene cu conţinut sexual şi alte scene în care unele personaje se droghează, notează Mediafax.

Hope Holiday, o actriţă veterană de la Hollywood, a criticat la rândul ei acest film într-un mesaj publicat pe Facebook: „Noaptea trecută a fost o veritabilă tortură la proiecţia pentru membrii Academiei – trei ore de tortură. Acelaşi rahat dezgustător prezentat din nou şi din nou. După proiecţia filmului, realizatorii au participat la o discuţie cu spectatorii, dar mulţi dintre noi am preferat să plecăm“.

The Wolf of Wall Street va avea premiera în România pe 10 ianuarie

„Uşile liftului s-au deschis, iar Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese şi alţi câţiva au ieşit din lift. Apoi, în acel moment, un scenarist a venit în faţa lor şi a început să strige la ei: «Să vă fie ruşine! E dezgustător!»”, a adăugat actriţa.

În pofida acestor controverse, filmul a primit deja două nominalizări la Globul de Aur şi are mari şanse să fie nominalizat şi la Oscarurile din 2014.

Foto din The Wolf of Wall Street cu personajul interpretat de Leonardo din Caprio, arestat pe platourile de filmare – Cinemagia

09
/01
/18

Peter O'Toole, Jacqueline Bisset, Peter Strauss, John Travolta, Vince Vaughn sau Sharon Stone sunt doar câţiva dintre marii actori pe care cinefilii îi pot vedea în ianuarie, la TVR 2, în filme difuzate de luni până joi, de la ora 20.10.

08
/01
/18

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, filmul lui Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în distribuție - producție nominalizată la șase categorii -  a fost perdantul galei, necâștigând nicun trofeu.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

20
/12
/17

Cea de-a 18-a ediție a Cineclubului FILM, și ultima din acest an, vă invită la proiecția unui film notabil în istoria cinematografiei românești, UN OM ÎN LODEN, România, 1979, 85 min., color, versiune originală, 35mm. Film distins cu Premiul „Opera Prima” al Asociaţiei Cineaştilor din România, din distibutia căruia fac parte: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, Draga Olteanu-Matei, George Constantin, Tănase Cazimir, Florina Luican.

18
/12
/17

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.

17
/12
/17

Cinefilii pot vedea zilele acestea, la cinematograf, cel mai recent film al lui Michel Hazanavicius (câștigător al Premiului Oscar):  REDUTABIL / Redoutable, o comedie despre dragoste, cinema și revoluție, un episod din viața lui Jean-Luc Godard.

15
/12
/17

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

15
/12
/17

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".

15
/12
/17

Pelicule din Suedia, Ungaria, Rusia și Chile se află pe lista scurtă a Academiei de Film Americane pentru o nominalizare la Oscar 2018 la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. Printre acestea se numără „The Square”, premiat anul acesta cu Palme d'Or, „On Body and Soul”, recompensat cu Ursul de Aur, aclamatul „Loveless”, premiat de juriul Festivalului de la Cannes, şi „Una mujer fantástica”, premiat pentru scenariu la Berlinala 2017.

14
/12
/17

„Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, a beneficiat de un turneu de promovare în Statele Unite.