Think Oscar aduce filmele de Oscar la Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/think-oscar-aduce-filmele-de-oscar-la-animest/

La cea de-a opta ediţie a festivalului Anim’est, pe lângă programul Think Oscar, spectatorii vor putea urmări şi cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie. Programul este pus la cale de Think Oscar alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurtmetrajelor, lansată de curând […]

Un articol de Andrada Văsii|3 octombrie 2013

La cea de-a opta ediție a festivalului Anim’est, pe lângă programul Think Oscar, spectatorii vor putea urmări și cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație.

Programul este pus la cale de Think Oscar alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurtmetrajelor, lansată de curând și în România.

SHORTSTV™ aparţine Shorts International, cea mai importantă companie de entertainment dedicată scurtmetrajelor, şi este disponibil în România prin Romtelecom.

Cea mai lungă zi de grădiniţă se desfăşoară la Think Oscar

Shorts International se ocupă de asemenea şi de Shorts™, care oferă scurtmetraje on demand prin iTunes în 54 de ţări. Încă din 2006, Shorts International a distribuit în cinematografe scurt-metrajele nominalizate la Oscar, atât în America de Nord cât și în Europa.

Adam și câinele (r. Minkyu Lee ), o poveste despre prietenia dintre om și câine, începând cu primele zile ale Genezei va fi prezentat la Think Oscar.

Guacamole proaspăt (r. PES),  despre un bucătar invizibil care pregăteşte o reţetă unică de guacamole cu ajutorul unor ingrediente neobişnuite, Maggie Simpson în  „Cea mai lungă zi de grădiniţă” (r. David Silverman), Până peste cap (r. Timothy Reckart, Fodhla Cronin O’Reilly) vor întregi lista de la Think Oscar.

Omul de hârtie (r. John Kahrs- foto sus), în care un tânăr face încercări disperate de a atrage atenţia unei fete care lucrează într-un zgârie-nori, peste drum de biroul său va putea fi urmărit alături de celelalte la Cinema Studio, în cadrul  secțiunii Think Oscar, miercuri, 9 octombrie, de la ora 22.00.

Think Oscar

Posterul filmului Cea mai lungă zi de grădiniță, participant la categoria Think Oscar

„Frankenweenie” , cel mai nou film al lui Tim Burton, va rula pentru prima dată pe ecranele din România la Anim’est. O parodie şi în acelaşi timp un tribut la horror-ul clasic din 1931 realizat după romanul lui Mary Shelley, cu un caracter design specific lui Burton, filmul este un remake stop-motion 3D al scurtmetrajului cu acelaşi nume realizat de regizor în 1984, în care tânărul Victor încearcă să-şi readucă la viaţă căţelul Sparky după ce învaţă la şcoală despre impulsurile electrice din muşchi.

Cu Winona Ryder, Catherine O’Hara şi Martin Short în distribuţie, filmul a fost nominalizat anul trecut atât la Oscar, cât şi la Premiile BAFTA.

Foto credit: Cinemagia, filme participante la Think Oscar

 

 

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.