Thriller-ul psihologic MIRACOL va rula in 19 orase din Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/thriller-ul-psihologic-miracol-va-rula-in-19-orase-din-romania/

„Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri („Periferic”, „Neidentificat”), va putea fi urmarit pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri, intr-o avanpremiera absoluta, intr-o serie de cinematografe selectionate. Filmul premiat la numeroase festivaluri internationale de prestigiu se va vedea, cu 10 zile inainte de lansare, in zi de sarbatoare romaneasca, pe ecranele a 21 de sali de cinema din toata tara.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2022

Avanpremiera pe 24 ianuarie, in 21 de cinematografe

„Miracol”, distribuit de catre Bold Films Studio, imbina intensitatea unei drame si tensiunea unui thriller psihologic cu suspansul si intriga atent construita a unui film politist si ii are in rolurile principale pe Ioana Bugarin si Emanuel Parvu. Din distributie mai fac parte: Cezar Antal, Ovidiu Crisan, Valeriu Andriuta, Ana Ularu, Valentin Popescu, Marian Ralea, Nora Covali, Natalia Calin, Catalina Moga, Olimpia Malai, Vasile Muraru si Mircea Postelnicu.

Pe 24 ianuarie, avanpremiera „Miracol” va putea fi vizionata in 21 cinematografe din Bucuresti: Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Mega Mall, Cinema City Park Lake, Cineplexx Baneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Happy Cinema), dar si din tara, in Cluj (Cinema City Iulius), Iasi (Cinema City Iulius), Timisoara (Cinema City Iulius), Constanta (Cinema City Shopping City), Ploiesti (Cinema City Shopping City), Sibiu (Cineplexx) si tot in reteaua Cinema City din Targu Mures, Galati, Bacau, Pitesti, Arad, Suceava si Piatra Neamt.

Din 4 februarie, filmul va rula pe ecranele a peste 40 de cinematografe din 19 orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta, Iasi, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Piatra Neamt, Suceava, Bacau, Bistrita, Alba Iulia, Craiova, Galati, Buzau, Pitesti, Arad si Botosani). Detalii despre program si despre bilete vor fi disponibile pe pagina de Facebook Miracol / Miracle.

Impartit in doua capitole, „Miracol” o urmareste pe tanara calugarita novice Cristina Tofan (Ioana Bugarin) in timp ce se strecoara afara dintr-o manastire izolata, pentru a merge la spitalul din orasul vecin. Nereusind sa-si rezolve problemele si sa-l gaseasca pe barbatul pe care il cauta, pe drumul de intoarcere intalneste o soarta neasteptata.

A doua parte a filmului il are in centru pe Marius Preda (Emanuel Parvu), inspectorul de politie plecat pe urmele ei, care-i reface drumul pas cu pas – intr-o structura perfect oglindita. Investigatia lui aduce la lumina indicii si confesiuni care conduc nu numai inspre adevarul greu de inteles din spatele actiunilor Cristinei, ci si la un posibil miracol.

TRAILER

 Dupa „Neidentificat”, castigatorul trofeului ANONIMUL 2021, „Miracol” este a doua parte a unei trilogii a carei actiune se petrece in Piatra Neamt, orasul natal al regizorului Bogdan George Apetri (profesor de regie la universitatea Columbia, in New York).

Imaginea filmului este semnata de Oleg Mutu, scenografia a fost realizata de Mihaela Poenaru, costumele sunt semnate de Liene Dobrāja, iar de machiaj s-a ocupat Bianca Boeroiu. Filmul este produs de Oana Iancu si Bogdan George Apetri prin noua lor casa de productie THE EAST COMPANY PRODUCTIONS. Minodora Serban este producator executiv, iar co-producatori sunt Viktor Schwarcz si Aija Bērziņa.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.