Tinerețe fără bătrânețe, un proiect online de knowledge capture & transfer
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinerete-fara-batranete-un-proiect-online-de-knowledge-capture-transfer/

„Tinereţe fără bătrâneţe: artişti şi producători culturali români contemporani între 30 şi 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

Un articol de Petre Ivan|15 noiembrie 2017

Platforma Modernism.ro este un proiect inovativ pentru spaţiul editorial autohton, promovând online creativii din 2009 și crescând organic până în prezent spre 80.000 unici lunari și prezență pe social media cum ar fi Youtube, Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr și Linkedin.

Seria „modernism art documentaries” lansată în 2012 s-a derulat prin proiectele „3 minute de celebritate” (box cu 3 DVD-uri – 81 de filme de 3 minute cu peste 120 de creativi români contemporani), „Tineri și neînfricați”, „100 de artiști contemporani” și „Tinerețe fără bătrânețe”.

Proiectul Tinerețe fără bătrânețe” contribuie la arhiva digitală Modernism.ro care prezintă artiști și proiecte de cultură vizuală contemporană, o arhivă vizuală și auditivă care poate fi accesată atât în timp real, în timp ce se „construiește”, cât și într-un mod facil, datorită designului platformei, „responsive” pentru toate tipurile de device-uri. Diversitatea și versatilitatea metodelor de prezentare audio-foto și video online și abordarea critică minimală aduc o promovare pe orizontală a fenomenului creativ contemporan românesc.

Ne place acest format media compact de video, audio sau foto online prin care prezentăm un creativ, fie el artist ori producător cultural – se poate „consuma” rapid pe orice device, computer, tabletă, telefon, ipod și este foarte direct și onest. Acest format se bucură de feedback într-o continuă creștere, atât ca impact al vizualizărilor cât și ca noi subscriberi și interactivitate prin comentarii.” (Oana Ioniță Nasui, project manager „modernism art documentaries”).

Toate „portretele” se pot găsi aici.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

* * *

Modernism.ro, ca platformă de promovare a culturii vizuale contemporane, scanează și promovează zilnic scena artistică românească, având capitole pe conținut (Q&A, Gallery Talk etc), pe tip de creativitate (Secret Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectură, Educație etc.) și pe nișe creative (art therapy, home made art etc.). Ca dezvoltare din 2009, platforma poate menționa încărcări de peste 190 de episoade video de tip interviu sau recenzie, indexări cu peste 1000 de artiști contemporani, 200 de spații de artă românești și 250 de spații de artă est-europene și o medie de 350 de articole postate lunar, pe site, newsletter și rețele sociale.

www.modernism.ro

http://www.facebook.com/modernism.ro

http://www.twitter.com/modernismro

http://www.youtube.com/user/modernismpunctro

http://www.linkedin.com/company/modernism.ro

http://pinterest.com/source/modernism.ro

http://modernismro.tumblr.com/

http://instagram.com/modernismro/

Foto: Tinerețe fără bătrânețe – facebook

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.