Tinerii merg din nou la teatru. Teatrul Metropolis implicat în proiectul 5 licee – 5 teatre
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinerii-merg-din-nou-la-teatru-teatrul-metropolis-implicat-in-proiectul-5-licee-5-teatre/

Vineri, 14 octombrie 2016, s-a dat startul unei noi ediţii 5 licee – 5 teatre. Devenit deja tradiţie, proiectul dedicat liceenilor va porni a 6-a etapă, cu un eveniment ce îi va aduce împreună pe toţi participanţii din acest an – organizatori, teatre partenere, elevi şi profesori din capitală. Lansarea, ce a avut loc la Colegiul Naţional Ion Creangă din Bucureşti, a stabilit prin tragere la sorti parteneriatele, mai exact, cu ce teatru va lucra fiecare liceu implicat in acest proiect.

Un articol de Petre Ivan|15 octombrie 2016

Fundaţia ECDL ROMANIA, alături de partenerii săi, UNITER, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, vă invită să îi cunoaşteţi pe tinerii artişti şi spectatori de teatru.

5 licee – 5 teatre este un proiect educaţional ce încurajează implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la piese de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de spectacole de teatru.

Teatrele îşi deschid stagiunea pentru alţi 150 de elevi din 5 licee din capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli.

Din proiectul 5 licee – 5 teatre fac parte Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat si  Teatrul Ion Creangă

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis va lucra în acest an cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, in cadrul proiectului „5 licee- 5 teatre”.

Noile şcoli din capitală participante la această ediţie 5 licee – 5 teatre sunt: Colegiul Naţional Iulia Haşdeu, Liceul Teoretic Nichita Stănescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Naţional Ion Creangă, Colegiul Economic Virgil Madgearu.

Şi de data aceasta, trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activităţi interactive desfăşurate de teatrele partenere fiind coordonate de către acestea în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte pe tema Drepturile Omului.

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2016 şi se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, când vor avea loc reprezentaţiile, jurizarea şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

Teatrul Metropolis va lucra în acest an cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, urmând să prezinte în luna decembrie un spectacol ce va avea loc la Teatrul Național din București, împreuna cu celelate licee implicate în proiect.

Foto: Teatrul Metropolis – www.teatrulmetropolis.ro/noutati#/

03
/11
/15

Festivalul Național de Teatru, ediția a XXV-a, s-a încheiat duminică seară cu spectacolul "Bizoni. Fabula urbană #2" după Pau Miro, în regia lui Radu Afrim, producție a Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu. Evenimentul, desfășurat la Sala Studio a Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, a început cu un moment de reculegere și mesajul UNITER pentru tragedia din clubul Colectiv.

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

02
/11
/15

Teatrul Național Târgu-Mureș a demarat la începutul acestei stagiuni proiectul de teatru documentar ROMO SAPIENS, proiect realizat în România şi Germania, respectiv în Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Berlin. Tema dezvoltată de acest proiect este rasismul şi discriminarea, în contextul autohton românesc, dar şi în cel amplu, al migraţiei romilor în Europa.

02
/11
/15

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a XXV-a, în sala Sala Cupola de la Teatrul “Metropolis” din București, a fost vernisată expoziția „Gellu Naum 100”, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la naşterea marelui poet, prozator, dramaturg și traducător. Au fost prezenți Oana Pellea, Cristina Casian, Marin Moraru și David Esrig.

02
/11
/15

Expoziția de fotografie "London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos", de Teodora Maftei, va fi vernisată luni la București iar fondurile strânse în urma vânzării lucrărilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei, care este internată în stare gravă în urma incendiului din Club Colectiv.

31
/10
/15

După o săptămână cu săli pline, peste 30 de premiere, invitați speciali, dezbateri și multe alte evenimente, Les Films de Cannes à Bucarest le oferă iubitorilor de cinema un weekend cu proiecții suplimentare, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco.

31
/10
/15

„Scriem pentru a împărtăşi cu ceilalţi dacă ne-a plăcut un film. Scriem pentru a încerca să înţelegem filmul. Trebuie să căutăm adevărul obiectiv al filmului. Criticul este cel care încearcă să se înşele mai rar decât ceilalţi. Meseria de critic este una solitară” – criticul de film Pascal Mérigeau.

31
/10
/15

În acest weekend, Paramount Channel oferă recompense speciale fanilor genului horror. Sâmbătă și duminică, telespectatorii români vor intra în atmosfera specifică de Halloween cu ajutorul filmelor The Haunting (31 Octombrie, 23:00), Friday, the 13th IV (1 Noiembrie, 1:10), Friday the 13th VII (1 Noiembrie, 03:00), Case 39 (1 Noiembrie, 23:00), The Ring (2 Noiembrie, 01:10), Friday the 13th VIII (2 Noiembrie, 03:20).

30
/10
/15

CRONICĂ DE FILM E greu de spus care au fost intenţiile reale ale lui Jacques Audiard cu „Dheepan” (2015), un film minor în cariera sa, dar care i-a adus totuşi un Palme d’or (fără strălucire şi glorie) la Festivalul de la Cannes.

30
/10
/15

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

30
/10
/15

UNATC „I.L.Caragiale“ anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a III-a ediție a Audiției Naționale – festival dedicat tinerilor actori și studenților din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtățile din țară, de stat și private. Desfășurat sub formă de competiție, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.