Titanic – pe primul loc în topul celor mai triste filme din istorie
https://www.ziarulmetropolis.ro/titanic-pe-primul-loc-in-topul-celor-mai-triste-filme-din-istorie/

Filmul ,,Titanic”, regizat de James Cameron, care a fost lansat în urmă cu 16 ani, s-a situat pe primul loc în topul celor mai triste producţii hollywoodiene din toate timpurile.

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2013

Filmul „Titanic“, regizat de James Cameron, care a fost lansat în urmă cu 16 ani, s-a situat pe primul loc în topul celor mai triste producţii hollywoodiene din toate timpurile.

Filmul Titanic, apărut în 1997, în care actorii Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio joacă rolurile principale, se situează pe primul loc într-un sondaj britanic al celor mai dureroase filme, obţinând 24% din voturi.

Pe locul al doilea se află pelicula „Mizerabilii/ Les Miserables”, iar pe locul al treilea, filmul de animaţie „Bambi”.

Poziţia a patra a fost ocupată de „Calul de luptă/ War Horse”, iar pe locul al cincilea s-a poziţionat pelicula lui Steven Spielberg „E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial”.

Acest sondaj a fost realizat de site-ul FreeDeliveryLand.co.uk.

„Deşi nu toată lumea recunoaşte, toţi am plâns la un film, la un moment dat în viaţă. «Titanic» are combinaţia perfectă de factori pentru a fi cel mai trist film preferat de întreaga lume. Are intrigă, îndrăgostiţi condamnaţi şi muzică extrem de emoţionantă”, a spus un purtător de cuvânt al site-ului care a realizat sondajul.

Titanic

Scenă din filmul Titanic, regizat de James Cameron

Titanicul a fost prezentat în epocă ca un vapor ce nu poate fi scufundat. Însă carena lui a fost spartă de un aisberg şi nava s-a scufundat, provocând moartea a 1.514 persoane dintre cei 2.224 de pasageri aflaţi la bord.

Epava a fost descoperită de exploratorul Robert Ballard în 1985, la o adâncime de aproape 4.000 de metri. Filmul „Titanic” a relansat interesul publicului pentru această dramă, notează Mediafax.

Titanic se situează pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 1,84 miliarde de dolari.

Foto credit: Cinemagia, foto din filmul Titanic

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.