TNB  își propune o restructurare a stagiunii teatrale
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnb-isi-propune-o-restructurare-a-stagiunii-teatrale/

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, sunt suspendate  toate spectacolele, manifestările publice şi celelalte activităţi desfăşurate în incinta Teatrului Naţional I.L.Caragiale Bucureşti  pe toată perioada existenţei stării de urgenţă. 

Un articol de Liliana Matei|1 aprilie 2020

Redăm mai jos mesajul din partea Teatrului Național din București:

Având în vedere aceste dispoziții legale, Teatrul Național „I.L.Caragiale” anunță că își va modifica structura obișnuită a stagiunii, care presupunea închiderea acesteia în  lunile iulie și august, urmând  ca, în acest an, în măsura în care contextul epidemiologic o va permite, să programeze spectacole pe toată perioada lunilor de vară-iunie-iulie și august.

Spectacolele din repertoriul curent al teatrului, inclusiv cele reprogramate, se vor juca pe scenele tuturor sălilor – Sala Mare, Sala Studio, Sala Pictura, Sala Atelier, Sala Mică, Sala Media – săli care dispun de aer condiționat și instalații de climatizare. De asemenea, vom redeschide stagiunea estivală în aer liber, la Amfiteatrul de 300 de locuri de pe acoperișul  TNB, în cadrul programului de mare succes, AMFITEATRU, nopți de vară SUS pe teatru (teatru, dans, muzică, film).

Actorii teatrului și corpul tehnic de scenă au fost consultați în legătură cu această propunere care presupune inclusiv reorganizarea vieții lor  private, reprogramarea concediilor cu familia,  a călătoriilor, a altor angajamente.  Răspunsul  unanim și solidar a fost DA, jucăm la vară, răspuns care este o minunată declarație de iubire față de publicul spectator!

Dragi spectatori, suntem  convinși că veți răspunde și dumneavoastră acestui apel de a reveni la teatru, de îndată ce va fi posibil! Vă așteptăm cu săli confortabile, atât cu spectacolele din repertoriul curent, cât și cu noile premiere, pe care încercăm să le pregătim între timp.

Până la noi vești, vă reamintim că ne puteți găsi zilnic online, în cadrul programului de transmisii a Conferințelor TNB, pe care îl puteți consulta pe site-ul teatrului. Tot acolo puteți accesa turul virtual interactiv al teatrului. Întreprindem, totodată, diligențele necesare pentru a obține acordul tuturor autorilor implicați în realizarea spectacolelor din repertoriul TNB, pentru difuzarea on-line a unui număr de spectacole existente în arhiva noastră digitală.

Așadar, notați următoarele adrese unde ne puteți urmări online:
canalul de Youtube
pagina de Facebook a TNB
website-ul TNB

Deocamdată, trebuie să stăm acasă!
Vă dorim multă sănătate și sperăm ca programul nostru on-line să vă facă să ne simțiți și în acestă perioadă, aproape!

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…