Togetherness – cel mai mare tablou colectiv din lume la Acuarela
https://www.ziarulmetropolis.ro/togetherness-cel-mai-mare-tablou-colectiv-din-lume-la-acuarela/

Painting Room aduce vineri, 20 septembrie, de la 19:00, la Acuarela proiectul Togetherness -cel mai mare tablou colectiv din lume care a început în Elveţia şi a continuat în România

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2019

Proiectul #togetherness a început în iunie 2019 în Basel, Elveția cu 42 participanți de vârste și naționalități diverse. După o săptămână plină de culoare și entuziasm, pictura a fost declarată: „the largest collective painting in SWITZERLAND”.

Pentru a continua călătoria europeană și pentru a asigura continuitatea picturii, ultimele 3 planșe au fost trimise la următorul atelier de tip #closlieuPainting Room București. Aici, la începutul lunii iulie 2019, acestea au devenit planșele de start ale proiectului local: cel mai mare tablou colectiv din ROMANIA.

Vineri, 20 septembrie, 19:00

Acuarela// Str. Polonă nr. 40

Painting Room și Acuarela vor pune la dispoziție culori și coli pentru imaginația vizitatorilor.

Painting Room București este bazat pe conceptul și principiile dezvoltate de Arno Stern acum mai bine de 65 de ani – un concept foarte apreciat în toată Europa și sosit acum în România. Copii, adulți sau familii, cu toții își găsesc propriul loc în atelierul Painting Room inspirat de Closlieu© – un spațiu ferit de presiune, competiție și prejudecată.

Din 2018, Painting Room București, alături de peste 180 de ateliere Closlieu din întreaga lume, promovează prin Jocul Picturii mai multă autonomie, spontaneitate și entuziasm pentru toți copiii, de la 3 la 99 de ani.

Mai multe detalii: https://www.painting-room.ro/

Foto: Togetherness – facebook

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.