Toni Servillo, actorul din „La grande bellezza”, pe scena Teatrului Maghiar de Stat Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/toni-servillo-actorul-din-la-grande-bellezza-pe-scena-teatrului-maghiar-de-stat-cluj/

Teatrul Maghiar de Stat Cluj a anunţat deschiderea stagiunii 2018-2019, o stagiune în care spectatorii vor avea ocazia să participe la a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Interferenţe” şi să îl vadă pe scenă, în calitate de regizor şi actor, pe Toni Servillo, protagonist al filmului „La grande bellezza” – Oscar, 2014, la categoria Cel mai bun film străin.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2018

Toni Servillo va juca în spectacolul „Elvira”, care vorbește despre perioada în care Louis Jouvet, marele regizor și director de teatru francez, pleacă în timpul celui de-al doilea Război Mondial cu întreaga trupă într-un turneu în America de Sud, cu piesele lui Molière și, întorcându-se de acolo, după război, înființează Athénée théâtre Louis-Jouvet din Paris.

Toni Servillo, născut în sudul Italiei, la  Afragola in 1959,  a jucat în pelicule cum ar fi Gomora, Il Divo, Una vita tranquilla sau La grande bellezza.

Are o prestigioasă carieră teatrală, pe mai multe scene mondiale. Trăiește la Caserta. A câștigat de două ori Premiile Europene ale Filmului, ca actor.

Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe”

Între 22 și 30 noiembrie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va găzdui a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe” cu tema „Războaie”.

Toni Servillo și Petra Valentini în «Elvira», pe scena Piccolo Teatro Grassi di Milano/Foto: Fabio Esposito/La Stampa

În cele nouă zile de festival sunt invitate 16 companii din țări precum Rusia, Lituania, Portugalia, Grecia sau Israel.

În program figurează spectacole semnate de regizori precum: Anna Badora, Stathis Livathinos, Csaba Horváth, Milo Rau, Luk Perceval, András Urbán, Toni Servillo, Eimuntas Nekrosius, Ilan Ronen, Nuno Cardoso sau Klim Kozinsky.

Anul acesta tematica festivalului este „Războaie”, cu trimitere la împlinirea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

(sursa: transilvaniareporter.ro)

Foto: Toni Servillo – facebook

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.