Top vânzări 2016: Harry Potter, „Fluturii” Irinei Binder și cărțile de colorat pentru adulți
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-vanzari-2016-harry-potter-fluturii-irinei-binder-si-cartile-de-colorat-pentru-adulti/

Compania de Librării Bucureşti (CLB), cel mai vechi lanţ de librării din România, a realizat bilaţul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Cum CLB este singurul lanţ de librării care este prezent cu spaţii comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situaţiei consumului de carte pentru întregul Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2017

Conform datelor, aproximativ jumătate din vânzările de carte sunt realizate de către cele 10 librării situate în sectorul 1. În topul vânzărilor se mai încadrează și sectoarele 4 (cu 10 librării) și sectorul 6 (cu 7 librării), cu vânzări totale procentuale de 17%, respectiv 15% din totalul vânzărilor.

În acest moment, CLB numără 46 de spații comerciale, dintre care cele mai multe au fost renovate.

În ceea ce privește vânzările de carte pe domenii, interesul cititorilor din capitală, conform informațiilor din rețeaua CLB, s-a îndreptat în 2016 preponderent către titlurile din zona ficțiune (21%), urmată de cărțile pentru copii și tineret (14%) și de cărțile practice (6%). Cel de-al treilea volum din seria Fluturi semnat de Irina Binder se situează pe locul I în topul celor mai bine vândute titluri de beletristică ale anului 2016 în rețeaua CLB, iar volumul I al seriei Harry Potter (Harry Potter și piatra filozofală) al scriitoarei britanice J.K. Rowling ocupă locul I în topul cărților pentru copii și tineret. La capitolul cărți practice, și în acest an, cărțile de colorat pentru adulți s-au situat în topul preferințelor cititorilor bucureșteni.

Trebuie menționat faptul că această statistică exclude zona de manuale și auxiliare școlare, un segment care reprezintă constant aproximativ un sfert din totalul vânzărilor pe care în rețeaua Companiei de Librării București.

În 2016, Compania de Librării București a primit din partea Camerei de Comerț și Industrie a României diploma care certifică clasarea celui mai vechi lanț de librării din România pe Locul I în Topul Național al Firmelor, ediția a XXIII, la categoria „Comerț”. Și, tot în 2016, CLB a fost recompensată cu Locul I în topul firmelor din București, categoria „Comerț”, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

„Cu o tradiție de 67 de ani, dar într-un context mereu în continuă schimbare, Compania de Librării București face eforturi, an de an, pentru a-și păstra statutul de lider de vânzări de carte în capitală, orașul care generează peste jumătate din încasările naționale. În spatele acestor rezultate stau eforturile susținute ale unei echipe hotărâte să ducă tradiția CLB mai departe”, a declarat Marieta Seba, directorul Companiei de LIbrării București.

Foto: Top vânzari 2016 – facebook

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!