„Totul pentru endorfine” la Centrul Național al Dansului
https://www.ziarulmetropolis.ro/totul-pentru-endorfine-la-centrul-national-al-dansului/

Totul pentru endorfine propune un „cardio contemporan”, situat între exerciţii de fitness şi cursuri de dans contemporan, stimulând atât fizicalitatea şi glandele sudoripare, cât şi creativitatea şi starea de bine.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2022

Alexandra Mihaela Dancs: „Integrăm tehnici şi tematici specifice dansului contemporan, accesibile tuturor, în sesiuni de improvizații ghidate. Ne angajăm în practici fizice intense, ne mișcăm energic, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Accesăm, astfel, fizicalități, stări și situații cărora le explorăm potențialul coregrafic, individual și în grup. Punem accent pe efort și pe anduranța fizică, “cochetăm” cu epuizarea fără a colapsa, abordând-o ca sursă de regenerare energetică, recunoscând și utilizând conștient resursele care ne susțin în mișcare. Când ni se pare că nu mai putem, mai putem. Cele nouăzeci de minute sunt conduse de câte doi coregrafi care transpiră umăr la umăr cu toată lumea”.

Totul pentru endorfine este un format conceput de Alexandra Mihaela Dancs în 2016 și produs de CNDB. La vremea respectivă, ceea ce o interesa deja pe artistă din punct de vedere coregrafic – anduranță, epuizare, testarea limitelor – s-a suprapus pe o stare de sănătate mai șubredă, demersul căpătând și valențe terapeutice. Totul pentru endorfine susține în continuare mișcarea și dansul în cantități nelimitate.

Responsabili cu eliberarea endorfinelor: Andreea Novac, Mădălina Dan, Paul Dunca/Paula Dunker, Cristina Lilienfeld, Alexandra Mihaela Dancs.

Program martie:

16.03 Alexandra Mihaela Dancs & Andreea Novac

23.03 Mădălina Dan & Andreea Novac

30.03 Mădălina Dan & Paul Dunca/Paula Dunker

Program aprilie:

06.04, 13.04, 20.04, 27.04 – mai multe detalii în curând

Participarea este în sistem de clase drop-in.

Bilete: 50 ron/sesiune

Promo: 3+1 intrare gratuită.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.