„Totul pentru endorfine” la Centrul Național al Dansului
https://www.ziarulmetropolis.ro/totul-pentru-endorfine-la-centrul-national-al-dansului/

Totul pentru endorfine propune un „cardio contemporan”, situat între exerciţii de fitness şi cursuri de dans contemporan, stimulând atât fizicalitatea şi glandele sudoripare, cât şi creativitatea şi starea de bine.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2022

Alexandra Mihaela Dancs: „Integrăm tehnici şi tematici specifice dansului contemporan, accesibile tuturor, în sesiuni de improvizații ghidate. Ne angajăm în practici fizice intense, ne mișcăm energic, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Accesăm, astfel, fizicalități, stări și situații cărora le explorăm potențialul coregrafic, individual și în grup. Punem accent pe efort și pe anduranța fizică, “cochetăm” cu epuizarea fără a colapsa, abordând-o ca sursă de regenerare energetică, recunoscând și utilizând conștient resursele care ne susțin în mișcare. Când ni se pare că nu mai putem, mai putem. Cele nouăzeci de minute sunt conduse de câte doi coregrafi care transpiră umăr la umăr cu toată lumea”.

Totul pentru endorfine este un format conceput de Alexandra Mihaela Dancs în 2016 și produs de CNDB. La vremea respectivă, ceea ce o interesa deja pe artistă din punct de vedere coregrafic – anduranță, epuizare, testarea limitelor – s-a suprapus pe o stare de sănătate mai șubredă, demersul căpătând și valențe terapeutice. Totul pentru endorfine susține în continuare mișcarea și dansul în cantități nelimitate.

Responsabili cu eliberarea endorfinelor: Andreea Novac, Mădălina Dan, Paul Dunca/Paula Dunker, Cristina Lilienfeld, Alexandra Mihaela Dancs.

Program martie:

16.03 Alexandra Mihaela Dancs & Andreea Novac

23.03 Mădălina Dan & Andreea Novac

30.03 Mădălina Dan & Paul Dunca/Paula Dunker

Program aprilie:

06.04, 13.04, 20.04, 27.04 – mai multe detalii în curând

Participarea este în sistem de clase drop-in.

Bilete: 50 ron/sesiune

Promo: 3+1 intrare gratuită.

20
/06
/23

Spectacolul are la bază textul „Exit, Pursued by a Bear“ al scriitoarei americane Lauren Gunderson, unul din cei mai jucați dramaturgi contemporani americani. Piesa este o comedie neagră, iar adaptarea românească, sub regia lui Laurențiu Rusescu, conține și o serie de date referitoare la violența asupra femeilor în familiile din România, adăugând o dimensiune serioasă poveștii, devenind astfel și un manifest împotriva violenței domestice.

20
/06
/23

Pe 21 iunie, Women in Music Romania dă startul unei noi serii de evenimente la Cărturești Modul (strada Acedmiei, nr. 18-29). Seria HerStory, își propune să aducă în prim plan poveștile unor femei de succes din industria muzicală din România. Prima invitată este Olga Juverdeanu - Director General Global Records, în prezent cea mai mare casă de discuri independentă din Europa Centrală și de Est. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

20
/06
/23

Opera Națională București în parteneriat cu Fundația Art Production, cu sprijinul JTI, prezintă vineri, 23 iunie, ora 17:00, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu spectacolele „jocNjoc” - un performance susținut de coregraful Gigi Căciuleanu și „Altitza” - un spectacol de dans de Gigi Căciuleanu pe muzica de Dan Dediu, prezentat de Baletul Operei Naționale București.

20
/06
/23

Spectacolul „Lumea lui Frank” după textul dramaturgului Alexandru Popa, pus în scenă de Vlad Zamfirescu, la Teatrul Metropolis, propune un joc ușor terifiant, pe de o parte eliberator, care la final te așază față în față cu propria realitate, cu propriile întrebări despre realitate, despre adevărul lumii tale.

19
/06
/23

Vineri, 23 iunie 2023, stagiunea de concerte de la Sala Radio se încheie cu un eveniment special: trei dintre ansamblurile instituției - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, CORUL ACADEMIC RADIO (pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU) și CORUL DE COPII RADIO (pregătit de RĂZVAN RĂDOS) - vor interpreta Simfonia nr. 3 în re minor de MAHLER, cea mai lungă simfonie din repertoriul clasic.

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.