Trăiește din plin primul film Marvel cu o supereroină în rol principal, în formatele IMAX și 4DX
https://www.ziarulmetropolis.ro/traieste-din-plin-primul-film-marvel-cu-o-supereroina-in-rol-principal-in-formatele-imax-si-4dx/

„Captain Marvel” – unul dintre cele mai aşteptate filme ale acestui an – aduce pe marile ecrane povestea unuia dintre cei mai puternici eroi din Universul Cinematografic Marvel. Doar la Cinema City, impresionanta producţie poate fi vizionată în formatele spectaculoase IMAX şi 4DX.

Un articol de Petre Ivan|15 martie 2019

Iubitorii de cinema știu deja: formatul IMAX înseamnă o geometrie specială a săli, efecte vizuale uluitoare, imagini clare precum lacrima, culori strălucitoare și un sunet zguduitor.

Iar pentru a le oferi spectatorilor o experiență cu adevărat imersivă, prin care să simtă că sunt chiar acolo, alături de Carol Danvers aka Captain Marvel, de-a lungul aventurii ei intergalactice, regizorii Anna Boden și Ryan Fleck au formatat „Captain Marvel” special pentru formatul IMAX, o serie de secvențe fiind redate cu 26% mai mult din punct de vedere al imaginii.

Astfel, doar în sălile T IMAX de la Cinema City, pe cele mai mari ecrane de cinema din țară, fanii Marvel vor putea vedea cel mai bine războiul intergalactic dintre cele două rase extraterestre.

Pentru cei dornici de adrenalină și o experiență cinematografică pentru toate simțurile, răspunsul sunt sălile 4DX, în care efectele de mișcare se îmbină cu cele de mediu, sincronizate cu acțiunea de pe ecran. Captain Marvel, personajul principal jucat de actrița Brie Larson, dobândește o forță extraordinară, precum și abilitatea de a zbura, astfel că, pentru a arăta puterea noii supereroine Marvel și a intensifica trăirile spectatorilor, au fost implementate cele mai detaliate și delicate efecte 4DX, care îi vor ține pe cei din sală complet captivați.

Filmul rulează la Cinema City în format IMAX (în AFI Cotroceni Bucureşti şi Shopping City Timişoara), în format 4DX (în Mega Mall București, Brăila Mall, City Park Constanța, Shopping City Timişoara și Iulius Mall Cluj), în sălile VIP (în AFI Cotroceni și ParkLake București) și în format 3D în toate cinematografele Cinema City din ţară. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, dar şi online pe www.cinemacity.ro

Foto: Captain Marvel – facebook

05
/02
/21

CARTE DE CINEMA În 2020 s-au implinit 100 de ani de la premiera primului film românesc de animaţie. Prilej pentru apariţia unui volum care analizează evoluţia acestui gen pe parcursul unui secol, „Istoria filmului românesc de animaţie – 1920-2020”, scris de criticul Dana Duma.

02
/02
/21

Film O'Clock International Festival a apărut ca un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema, ce își propune să fie mai mult decât un festival de film – o adevărată mișcare culturală ce folosește ca mijloace meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică.

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.