Trei noutăți editoriale de la Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-noutati-editoriale-de-la-nemira/

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies şi „Șapte poveşti care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceauşoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenţia în această vară.

Un articol de Ziarul Metropolis|28 iulie 2022

„Obiecte rănite” de George Banu (foto sus)

„Dintotdeauna am iubit și am respectat obiectele vechi, obiectele rănite, puse sub semnul timpului ce curge ca un fluviu și al evenimentelor umane, care se succed la infinit. Nu mă consider nici pe mine altfel, decât un lucru care a servit din plin, care a călătorit mult și pe care utilizarea îndelungată l-a șlefuit și l-a obosit“, scria celebrul Henry Miller.

În același spirit, George Banu reunește aici obiectele rănite din apartamentul său, care atestă trecerea timpului și care se dezvăluie în toată fragilitatea lor. Ele își expun accidentele suferite, obligându-ne să le privim cu aceeași tandrețe pe care o avem față de ființele dezarmate. Statui crăpate, tablouri deteriorate, opere sfărâmate…

Nici distruse, nici restaurate, dar încă în viață.

Obiectele rănite inițiază un dialog personal cu cel care le iubește și care le privește. Să le fim aproape, fiindcă ele sunt niște parteneri care ne cer ajutorul și, ca într-o oglindă, ne reflectă propriile răni. Obiecte rănite, suflete rănite.

Preț: 49.99 lei

„Fiicele războiului” de Dinah Jefferies

Undeva, în valea râului Dordogne, într-o casă de la marginea unui sătuc pitoresc, trei surori așteaptă cu nerăbdare ca războiul să se sfârșească.

Hélène cea matură face tot ce-i stă în puteri pentru ca familia să-i fie în siguranță, chiar în timp ce ocupația nazistă devine tot mai amenințătoare. Élise cea rebelă a hotărât să-i ajute cu orice preț pe luptătorii din Rezistența Franceză. Iar Florence cea visătoare nu își dorește decât să trăiască într-o lume liberă.

Într-o noapte, un soldat aliat ajunge la ușa lor și le cere ajutorul. Iar Hélène înțelege că trebuie să intre în luptă. Numai că secrete din trecutul celor trei surori amenință să distrugă tot ce iubesc.

Preț: 49.99 lei

„Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu

O neașteptată îndrăgostire salvează un tânăr literat. O statistică îngrijorătoare schimbă istoria unei țări. O acuzație neobișnuită asupra surselor de inspirație ale unui cunoscut scriitor atrage o reacție radicală. Un abuz din copilărie are consecințe pentru un adolescent și câțiva pasageri. O misiune specială divizează un grup de credincioși. O previziune îl determină pe un bătrân să încerce ceva nou. O vacanță de vis în Grecia schimbă definitiv două cupluri.

Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea celebrează viața în ritmuri și tonalități diferite, în numeroase nuanțe și în toată splendoarea ei.

Preț: 49.99 lei

Foto sus: Marius Besu

 

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.