Tur virtual și tur pietonal prin lumea lui George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-virtual-si-tur-pietonal-prin-lumea-lui-george-enescu/

Pe platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală, se află în desfăşurare evenimentul „Zilele Enescu: trei zile şi trei nopţi, o aniversare cu poveste”, dedicat zilei de naştere a marelui compozitor George Enescu (19 august 1881).

Un articol de Liliana Matei|20 august 2020

Pe data de 19 august a fost programată la ora 11:00 o dezbatere live preluată de la Concursul Internațional „George Enescu”, cu Mihai Constantinescu; accesibil în secțiunea Conversații; iar la ora 19:30: documentarul „Acasă la George Enescu”, realizat de Cronicarii Digitali, în secțiunea Explorator;

Joi, 20 august, va avea loc la ora 19:00 un tur virtual online „Pe urmele lui Enescu prin București”, cu Interesting Times Bureau;

Iar sâmbătă, 22 august, de la ora 10:00, un tur pietonal (offline), Experiența Enescu în București”, cu Interesting Times Bureau ghid Anita Sterea.

Echipa Cronicarii digitali reia, într-un video de 18 minute intitulat „Acasă la George Enescu”, călătoria făcută de marele muzician înaintea plecării lui din România. În 1946, George Enescu, mânat parcă de o premoniție, a hotărât să viziteze fiecare dintre casele în care a locuit. O făcea pentru ultima dată, pentru că nu a mai revenit până la moartea lui în România. Cronicarii digitali au refăcut întocmai acest traseu pe care l-au prezentat, în premieră, în ediția din 2019 a Festivalului Internațional George Enescu. Perioada de difuzare a acestui video va fi între 19 august (cu lansare la ora 19:30) și 16 septembrie 2020. Autorii filmului sunt: Horia Sirghi (Zaiafet), Cristian Șimonca (Blogul lui Otravă), Vlad Efenie, Dana Gonț, Bogdan Buzuleac și Ionuț Costea (Goguci). Proiectul a fost realizat de echipa Cronicarii digitali în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2019 și a fost susținut de Raiffeisen Bank.

Joi, 20 august de la ora 19:00 puteți participa la un tur virtual «Pe urmele lui Enescu prin București», în care veți afla despre legătura strânsă dintre muzician și Reginele României, relația de iubire dintre Maruca Cantacuzino și George Enescu, locurile în care a locuit în București, rolul pe care l-a avut în dezvoltarea Ateneului Român sau relațiile sale cu personalități ale lumii muzicale bucureștene. Turul online va dura o oră și jumătate și poate fi urmărit în direct în secțiunea Explorator din #StagiuneaVirtuală, la finalul său având loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în care cei interesați pot afla mai multe detalii de la ghizi.

Sâmbătă, 22 august de la ora 10.00, turul dedicat amintirii lăsate de George Enescu pe străzile Bucureștiului va fi organizat pietonal (offline) și va dura aproximativ două ore. Se va derula în zona centrală (Bd. Magheru, str. George Enescu, Calea Victoriei). Din cauza restricțiilor impuse de contextul pandemic, numărul maxim de persoane care pot participa la tur este de 12. Turul se va face cu respectarea strictă a regulilor de distanțare, iar purtarea măștii va fi obligatorie. Cei dornici să se înscrie la turul pietonal trebuie să trimită un email la adresa [email protected]. Locurile fiind limitate, înscrierea se va face pe principiul primul venit – primul servit.

Tururile – atât virtual cât și pietonal – sunt oferite gratuit de Raiffeisen Bank și găsiți detalii în secțiunea Explorator din platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală, https://art.raiffeisen.ro/

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.