Un Crăciun mai puțin plastic. Un eveniment marca Goethe-Institut București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-craciun-mai-putin-plastic-un-eveniment-marca-goethe-institut-bucuresti/

La sfârşit de an Goethe-Institut Bucureşti îndeamnă publicul bucureştean să se gândească la cât de multe produse ambalate în plastic se cumpără în perioada sărbătorilor.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

În semn de protest, institutul a cooptat studenții de la Secția de Design de Produs de la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu să construiască un BRAD DIN STICLE DE PLASTIC în cadrul proiectului de conștientizare a consumului masiv de plastic: „Un Crăciun, mai puțin plastic!”

Pe această cale, Goethe-Institut le mulțumește studenților care lucrează de câteva săptămâni la acest proiect sub atenta coordonare a asistentului universitar dr.arh. Gențiana Dumitrașcu.

Pe 10 decembrie bradul va fi amplasat în curtea interioară la Goethe-Institut @dasbobcafe.

Publicul bucureștean este invitat să sărbătorească ideea de a avea în viitor un Crăciun mai ecologic și să participe la un altfel de eveniment de Crăciun!

Pentru ca mesajul să fie și mai convingător, au fost invitați să vorbească în deschiderea evenimentului oameni pasionați de mediul înconjurător și ecologie.

Cuvând de deschidere:

Joachim Umlauf – director Goethe-Institut București

Dr.Arh. Gențiana Dumitrașcu, asist.univ. Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Ionut Iordăchescu, Project Management Office & IT, Let’s Do It Romania – cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari hotărâți să mențină România curată.

Roxana Buzețelu, de la ”Micile Bucurii” duce o viață eco-friendly și îi atrage și pe alții să adopte acest mod de a trăi. Ea ne va povesti despre legătura dintre the power of community și viața eco-friendly.

Laura Manea, cea mai nouă membră a echipei Iulie fără Plastic, pasionată de mediu curat, de trai sustenabil și echilibru. Încearcă prin proiectul Iulie fără plastic, cât și prin proiectul personal „Laura cu Aura” să ofere din informațiile pe care le acumulează în călătoria sa slow living.

Andrada Trandafir, de la Reciclă Tomi și-a propus să creeze o comunitate informată, să faciliteze accesul la posibilități de colectare selectivă și reciclare cu scopul de a salva cât mai mult verde, împiedicând pe cât posibil poluarea.

Așadar, nu uitați: pe 10 decembrie, de la ora 18.00, avem întâlnire la Goethe-Institut București. Speech-urile pe teme ecologice din jurul bradului din sticle de plastic vor ține de la 18.30 până la 18.45.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

31
/03
/23

Programul cultural TM2023 pentru luna aprilie include un festival de artă, tehnică și istorie analogică, road performance-uri într-un camion, conferințe cu personalități de renume, sesiuni de plantare, concerte, ateliere de dans, expoziții, cât și tururi ghidate, lansări de carte și multe altele.

30
/03
/23

„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, cel mai nou spectacol de teatru creat de compania Vanner Collective, pe textul dramaturgei Raluca Mănescu, ce își propune să demaște masculinitatea toxică și fuga barbaților din fața propriilor emoții și frici, va avea două reprezentații la București, la Centrul Educațional Replika, pe 30 și 31 martie, de la ora 19:00.