Un desen animat al lui Disney, găsit după 87 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-desen-animat-al-lui-disney-gasit-dupa-87-de-ani/

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animaţie Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

Un articol de Petre Ivan|5 noiembrie 2015

Filmul cu o durată de șase minute, intitulat ‘Sleigh Bells’, nu a mai fost vizionat de la crearea sa în 1928 și îl prezintă pe precursorul lui Mickey Mouse, potrivit BFI, în arhivele cărora a fost găsită singura peliculă care mai există încă.

Ce cadou frumos să descoperi un film al lui Walt Disney dispărut după atâta timp și să poți prezenta ‘Sleigh Bells’ unui public absolut nou după 87 de ani de la crearea sa. – Robin Baker, responsabil al arhivelor BFI.

Filmul prezintă primul personaj creat de Disney, ‘Oswald the Lucky Rabbit’, predecesorul „urecheat” al lui Mickey Mouse. Oswald a fost creat în 1927 și era iubit pentru „personalitatea sa malițioasă și rebelă”, notează BFI.

Desenul animat a fost descoperit de un cercetător care căuta în catalogul online al arhivei naționale a BFI — una dintre cele mai mari colecții de filme din lume.

Foto: Walt Disney, precursorul lui Mickey Mouse – facebook

21
/11
/13

Lungmetrajul Poziţia copilului, regizat de Călin Peter Netzer, propunerea României la premiile Oscar din 2014, are ,,un scenariu strălucit", iar actriţa Luminiţa Gheorghiu realizează ,,o interpretare de legendă", scrie publicaţia Indie Wire.

19
/11
/13

Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, „Inimi cicatrizate“, a fost selectat în cadrul ,,Coproduction Village” la ,,Festival De Cinema Europeen des Arcs”. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 14-17 Decembrie 2013, în Alpii francezi.

19
/11
/13

CRONICĂ DE CARTE „Dicţionar subiectiv al realizatorilor filmului românesc“ (Editura Polirom, 2013), cea mai nouă carte a criticului de film Tudor Caranfil, conţine numeroase verdicte critice ratate, în special la cineaşti de valoare.