Un milion de euro pentru „primul teatru privat construit împreună”. G 53, o inițiativă după 71 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-milion-de-euro-pentru-primul-teatru-privat-construit-impreuna-g-53-o-initiativa-dupa-71-de-ani/

Chris Simion-Mercurian şi echipa G53 lansează o campanie de strângere de fonduri pentru „primul teatru privat construit împreună”. Teatrul urmează să fie construit pe terenul de la adresa Griviţa 53, donat de regizorul Chris Simion. Construcţia teatrului urmează să fie realizată în 3 ani, sumă necesară este estimată la 1.000.000 euro.

Un articol de Petre Ivan|21 aprilie 2017

„După 21 de ani de experiență atât în teatrul instituțional, cât și în cel independent, m-am convins că dacă vreau să las ceva în urmă… soluția este o inițiativă privată.” , spune scenarista și regizoarea Chris Simion-Mercurian

De 71 de ani nu s-a construit niciun teatru privat. Acest vis îl am de când am dat la teatru. Te invit să faci parte din grupul de susținători G53 – PRIMUL TEATRU PRIVAT CONSTRUIT ÎMPREUNĂ. Visul este al meu dar în egală măsură poate fi și al tău. – Chris Simion.

„Am vândut casa bunicii și cu banii pe care i-am avut am cumpărat Grivița 53. Terenul este donația mea pentru București. Construcția teatrului este donația noastră”., mai spune Chris Simion

 

1.000.000 de oameni x 1 Euro = G 53

100.000 de oameni x 10 Euro = G 53

10.000 de oameni x 100 Euro = G 53

1000 de oameni x 1000 Euro = G 53

………………………și așa se naște G53

Suma necesară realizării construcției este de 1.000.000 euro

Ne-am dat 3 ani până la inaugurare. Anul 1 strângem fondurile și în anul 2 și 3 construim.G 53

Grivița 53 se dorește a fi mai mult decât un spațiu cultural, se cere a fi un spirit al unei generații.

Primii parteneri care susțin G53: Holcim România, Radio Guerrilla, Mccan PR și un număr impresionant de persoane care s-au angajat pro bono în acest proiect: arhitecți, ingineri, experți din audit, jurnaliști, oameni de afaceri, actori, regizori și personalități din alte domenii.

Pentru această inițiativă s-a înființat Asociația Culturală Grivița 53 care are ca scop strângerea de fonduri necesară construcției. Prin statutul Asociației scopul cultural al clădirii nu va putea fi schimbat niciodată.

Campania începe oficial pe 24 aprilie. Detalii pe site-ul proiectului www.grivita53.ro. Modalități de strângere de fonduri: donații, sponsorizări, parteneriate, bartere, 2%, evenimente dedicate. Detalii despre toate acestea pe www.grivita53.ro

Conturile campaniei:

Asociația Culturală Grivița 53

RO86RZBR0000060019288653 (LEI)

RO58RZBR0000060019293231 (EUR)

Raiffeisen Bank

Sprijinul tău este important pentru noi în susținerea campaniei de comunicare, mediatizare pentru G53. Ne-ar ajută să facem un parteneriat constant, să anunțăm implicarea ta pe site-ul nostru și să semnalizăm cel puțin o dată pe lună printr-un material evoluția proiectului nostru.

Așteptăm să ne transmiți dacă ești de acord să intri în povestea noastră și dacă da, cum? Suntem deschiși la idei de promovare și credem că poți să ne propui o strategie care să fie utilă pentru ambele părți.

„Te rog să nu arunci această invitație. Peste 3 ani sper să îți reamintești cu drag de ziua în care ai primit-o și să te bucure că ai pus o cărămidă a PRIMULUI TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ” – Chris Simion – Mercurian și echipa G53

p.s.

Prima zi de lucru împreună: luni, 24 aprilie, oră 20 la Godot Cafe Teatru.

Te așteptăm să vezi prima producție Grivița 53.

Spectacolul „A.A.A.” se va juca de 53 de ori și este o mostră din spiritul fresh, viu, modern pe care și-l propune G53.

Durează 1h10 min și are o distribuție plină de tinerețe, entuziasm și talent: Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Birzanu, Carla Maria Teaha. Alături de ei… în premieră, live: Irina Margareta Nistor. Scenariu și regia: Chris Simion – Mercurian.

Foto: Chris Simion – facebook

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.