Un nou text premiat la concursul de comedie românească
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-nou-text-premiat-la-concursul-de-comedie-romaneasca/

Teatrul de Comedie îşi continuă misiunea de descoperire a celor mai bune texte de comedie româneşti inedite prin intermediul Concursului de Comedie Românească. Acest concurs de tradiţie al Teatrului de Comedie, care în 2020 ajunsese la 14 ediţii consecutive a întâmpinat, ca şi sectorul cultural căruia îi aparţine, piedicile epidemiei de Covid-14, fiind nevoit să amâne momentul jurizării. Prin urmare, după 2 ani, Concursul de Comedie Românească, ediţia a XV-a, revine acum cu rezultatul jurizării textelor înscrise.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Juriul ediției a XV-a, format din Adrian Lustig (dramatug, președinte juriu), Ioan Cristescu (critic și istoric literar) și Dorina Chiriac (actriță), după parcurgerea celor aproape 30 de texte înscrise, a decis să acorde:

Premiul III textului FUGA DE FERICIRE de Cristina Cozma.
Premiile I și II nu se acordă.

***
Concursul de Comedie Românească are misiunea de a descoperi și de a premia cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, girate de un juriu format din profesioniști, vor avea șansa să stea la baza unor viitoare producții de teatru. Din 2006, prin intermediul Concursului de Comedie Românească s-au descoperit texte inedite și a fost încurajată dezvoltarea unei noi generații de dramaturgi.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.