Un pic prea intim se va juca la Festivalul de Teatru Scurt
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-pic-prea-intim-se-va-juca-la-festivalul-de-teatru-scurt/

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Un articol de Andrada Văsii|26 septembrie 2013

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, în afara concursului, pe 28 septembrie 2013.

După ce, anul trecut, Cerasela Iosifescu a câştigat, la același festival, Premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din Zeul măcelului, de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga, Teatrul „Nottara” participă, în această toamnă, cu Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, prima dintre premierele acestei stagiuni a teatrului.

Din distribuţia spectacolului Un pic prea intim fac parte actori cu care Cristian Juncu a mai realizat montări de succes: Andi Vasluianu (Tom Greene), Cristina Florea/ Laura Vasiliu (Jen), Catrinel Dumitrescu (Maureen), Diana Roman (Becca), Irina Velcescu (Franny) şi Dan Bordeianu (Seth).

Citiţi şi: Andi Vasluianu, în spectacolul „Un pic prea intim“, montat de Cristian Juncu la Teatrul Nottara

Traducerea textului îi aparţine lui Bogdan Budeş, coregrafia lui Attila Bordàs, iar scenografia lui Cosmin Ardeleanu. Cristi Juncu semnează şi ilustraţia muzicală. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.

Trei femei însărcinate ajung într-un spectacol Un pic prea intim

Tom Greene, eroul din Un pic prea intim, este un tip normal, care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Tom; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc.

un pic prea intim

Irina Velcescu, Andi Bordeianu şi Diana Roman într-o scenă din spectacolul Un pic prea intim

Este o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate.

Citiţi şi: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

Cristi Juncu caracteriza spectacolul: „Un pic prea intim se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia «a călca strâmb». Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă «efecte secundare» consistente, de neignorat. În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică «entorsă», lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă. În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă «fractură»! ”

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:  

Festivalul de Teatru Scurt, parte a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, aflat în acest an la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară în perioada 20-29 septembrie 2013, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea şi UNITER.

Este singurul festival dedicat piesei scurte (90 de minute, fără pauză) din România, o manifestare culturală ce a avut prima ediţie în anul 1976. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt a devenit internaţional, găzduind spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova şi Japonia.

Foto credit: Ciprian Duică, spectacolul Un pic prea intim.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.