Un triunghi amoros și jocuri de putere într-o Elveție tenebroasă
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-triunghi-amoros-si-jocuri-de-putere-intr-o-elvetie-tenebroasa/

Cu precizia unui maestru ceasornicar elveţian, Joël Dicker, autorul romanelor „Adevărul despre cazul Harry Quebert”, „Cartea clanului din Baltimore” şi „Dispariţia lui Stephanie Mailer”, ne duce în sfârşit în inima oraşului său natal.

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2021

Se întâmplă datorită unui roman uluitor, care are pe fundal un triunghi amoros, jocuri de putere, trădări și gelozii. „Enigma camerei 622”, publicat acum la Editura Trei, în traducerea lui Doru Mareș) s-a dovedit a fi un succes încă de la apariție, căci a ocupat în 2020 prima poziție în clasamentul vânzărilor de carte din Franța, cu aproape 500 000 de exemplare.

Într-o noapte de decembrie, la Palace de Verbier, în Alpii elvețieni, are loc o crimă, iar anchetatorii nu reușesc să ajungă la nicio concluzie. După mulți ani, în vara lui 2018, un scriitor venit în vacanță se cazează la același hotel, fără să-și imagineze că va ajunge să se lase absorbit de acest caz. Ce s-a petrecut în camera 622 de la Palace de Verbier?

„Dicker dă dovadă de o plăcere profundă și intensă de a scrie, care înflorește peste tot. O malițiozitate subliminală aruncă sclipiri asupra întregului ansamblu și învăluie personajele“ – Le Parisien

„Ca în toate romanele lui Joël Dicker, intriga te prinde încă de la primele rânduri. Pe parcursul anchetei bogate în lovituri de teatru, aștepți înfrigurat să afli identitatea victimei, numele ucigașului și, mai ales, motivele.“ – Cosmopolitan

„Capitolele defilează rapid, ca episoadele dintr-un serial, ritmate de dialoguri viguroase, scene vizuale clare sau difuze. Legături secrete, întâlniri ratate, lovituri de teatru, înșelătorii și vieți paralele… Melodrama se transformă în thriller. Cititorul este, pe rând, păcălit, hărțuit și captivat.“ – Le Figaro

Joël Dicker s-a născut la Geneva, în 1985. Primul lui roman, Les Derniers Jours de nos pères, a primit Premiul scriitorilor din Geneva în 2010. În 2012, a publicat „Adevărul despre cazul Harry Quebert”, care a obținut numeroase premii, inclusiv Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze și Premiul Goncourt al liceenilor, și a stat la baza unui serial de televiziune, cu Patrick Dempsey în rol principal.

La Editura Trei au mai apărut „Adevărul despre cazul Harry Quebert”, „Cartea clanului din Baltimore” și „Dispariția lui Stephanie Mailer”.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.