„Unchiul Vanea” (1968), la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-1968-la-tvr/

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română – Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

Un articol de |30 iunie 2017

Cu acest prilej, pe tot parcursul lunii iulie, Casa de Producție TVR prezintă spectacole din arhiva de aur produse în toți acești 60 de ani. Seria va fi deschisă de spectacolul Unchiul Vanea, de A.P.Cehov, produs de TVR în anul 1968:

Unchiul Vanea, de A.P.Cehov

Traducerea Mony Ghelerter și Radu Teculescu

În distribuție: Silvia Popovici, Constantin Rauțchi, Gheorghe Cozorici, Margareta Pogonat, Ion Marinescu, Eliza Petrăchescu, Mircea Cojan.

Ion Marinescu

Imaginea: Nicolae Niță

Decoruri: Vasile Rotaru

Adaptarea și regia artistică: Ion Barna

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 iulie, ora  21.10

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 8 iulie, ora 16.00

TVR Internaţional: vineri, 7 iulie, ora 23.10/ sâmbătă, 8 iulie, ora 18.00 (ora României)

TVR 3: duminică, 9 iulie, ora  20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Foto: Unchiul Vanea – tvr.ro

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.