UNDERCLOUD 14: 7 seri magice, la final de septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/undercloud-14-7-seri-magice-la-final-de-septembrie/

Începe UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent care dovedeşte pentru a 14-a oară consecutiv că este mai mult decât un festival unic şi mult aşteptat.

Un articol de Liliana Matei|21 septembrie 2021

Ediția din acest an aduce spectacole de teatru necesar, workshop-uri–experiență, spectacole–lectură în premieră mondială, expoziție de video-portrete, lansări de carte în prezența autorilor și ateliere de actorie și dezvoltare personală pentru copii și adolescenți. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 24 – 30 septembrie 2021 la Muzeul Național al Țăranului Român și în Grădina Muzeului „Grigore Antipa”.

Ediția 2021 este poate cea mai „concentrată” de când facem noi acest festival, este o ediție „XS” dar nu pentru că ne-am dorit. Selecția a fost mult mai amplă dar am fost nevoiți să renunțăm…am tăiat până la limita în care să-ți mai poți asuma evenimentul ca pe un festival. Competiția nu e cu politicienii, e cu noi înșine. A ne opri, înseamnă a ne trăda. Undercloud are curaj să rămână pozitiv. Nu se lasă influențat de context, își creează singur contextul. Am ales să continuăm pentru a ne oferi bucuria acestei întâlniri. Chris Simion–Mercurian, regizor și scriitor, inițiatoarea festivalului Undercloud

În programul ediției din acest an vor fi prezenți atât actori cunoscuți, precum Maia Morgenstern, Florin Piersic jr, Marian Râlea, Rodica Mandache, Marius Bodochi, István Téglás, Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki cât și actori tineri care abia așteaptă să se arate spectatorilor. Atelierele de teatru pentru copii și adolescenți sunt conduse de Alma Lascu, o actriță cu experiență pedagogică care face performanță în domeniu. Pentru prima dată, Undercloud găzduiește un atelier de yoga-teatru dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniu și este susținut de actrița Dana Rusu.

După reprezentații, ca în fiecare an, publicul va putea rămâne la discuții cu actorii pe Terasa Undercloud, în curtea MȚR.

Sponsorii UNDERCLOUD 14: Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Sâmburești, Persil, Red Bull.

Susținut de Ministerul Culturii.

Sprijinit de Teatrul Metropolis și ARCUB.

Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.

Parteneri media: Libertatea, TV Mania, Zile și Nopți, Urban.ro, Liternet.ro, IQads.ro, B365.ro,  Ziarul Metropolis, Euromedia și Theatrum.ro

Biletele sunt puse în vânzare pe mystage.ro: www.mystage.ro/#/undercloud-15 și www.bilet.ro

Prețul unui bilet este de 50 lei.

Detalii despre program pe www.undercloud.ro

UNDERCLOUD este creat și organizat de Asociația UNDERCLOUD.

Undercloud este o stare, o experiență culturală care creează dependență. Află de ce, participând.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.