UNDERCLOUD lansează oferta 1+1: la un bilet cumpărat, primești unul cadou
https://www.ziarulmetropolis.ro/undercloud-lanseaza-oferta-11-la-un-bilet-cumparat-primesti-unul-cadou/

UNDERCLOUD 2020 vă propune un program complex, adresat atât adulţilor cât şi copiilor. Printre noutăţile ediţiei se evidenţiază secţiunea online cu spectacole create de artişti independenţi în perioada pandemiei şi o secţiune dedicată copiilor, cu ateliere de teatru şi spectacole -create de actorul Marian Râlea pentru UNDERCLOUD- programate în fiecare dimineaţă în curtea în grădina Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2020

Anul acesta, Muzeul Antipa se alatură festivalului Undercloud. A doua scenă a festivalului va fi în grădina Muzeului Antipa. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea șansa de a vedea o selecție a celor mai îndrăgite spectacole UNDERCLOUD, respectând măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/571642113715956/

Spectatorii festivalului UNDERCOUD pot beneficia și anul acesta de tradiționala ofertă ”1+1”. Oricine achiziționează bilete cu un card Raiffeisen Bank primești 1 bilet gratuit la unul cumpărat, pentru orice spectacol #UNDERCLOUD13! Această ofertă este disponibilă exclusiv în Librăria Humanitas Magheru, Librăria Humanitas Kretzulescu și Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Diminețile UNDERCLOUD vor fi dedicate secțiunii ”MiniCloud”. Între 11 și 15 august vor avea loc o serie de ateliere de teatru pentru copii, necesare dezvoltării nu doar cognitivă, cât și socială și emoțională a generației tinere. ”Modul în care am gândit aceste ateliere de actorie a fost inspirat din metode și sisteme create de K.S. Stanislavski, Lee Strasberg, Stella Adler, Sanford Meisner, Viola Spolin, Ion Cojar, Jean Chateau, Gaspar Gyorgy, Sylvia Rotter, și testate de-a lungul anilor, dar dezvoltate, personalizate de către mine cu ajutorul profesorilor prin a căror mâini am trecut pe tot parcursul studiilor, dar și în afara lor, prin participarea la diverse workshopuri susținute de profesioniști din domeniu.”, spune actrița Alma Costin, coordonatoarea atelierelor.

Marian Râlea revine în rolul Magicianului pentru o serie de spectacole create special pentru UNDERCLOUD și programate în fiecare dimineață în grădina Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Serile vor fi dedicate celor mai îndrăgite spectacole premiate de-a lungul anilor în festival, secțiunii On-line și performance-urilor lectură: ”Mai drăguț decât Dostoievski” (o lectură după Nora Iuga și Angela Baciu, în dramatizarea lui Chris Simion-Mercurian cu Maia Morgenstern și Carla-Maria Teaha), ”Noaptea de foc” (lectură-performance cu Marius Manole, după romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt), ”Cum am dresat un melc pe sânii tăi” ( piesă scrisă de dramaturgul Matei Vișniec, un „performance  reading” în filigran poetic, creat de două femei – actrița Carla Maria Teaha împreună cu regizoarea Mariana Cămărășan) și ”Nebunul” (după romanul lui Savatie Baștovoi, punctul de pornire al spectacolului performance cu Antoaneta Cojocaru, în dramatizarea și regia Chris Simion – Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei).

În perioada pandemiei, artiștii independenți din România au creat spectacole de teatru online, a căror temă surprinde starea prin care am trecut cu toții. UNDERCLOUD vă prezintă o selecție a celor mai importante astfel de spectacole:

Instrucțional pentru singurătate” este o serie teatrală online interactivă în care participanții sunt instruiți în arta de a scoate ce este mai bun din propria singurătate. Cele trei instrucționale, care îi au ca protagoniști pe actorii Marius Manole (101. Cum să te întâlnești cu tine însuți, r: France-Elena Damian), Katia Pascariu (102. Cum să dormi cât îți propui, r: Tamilla Woodard) si Matei Chioariu (103. Cum să rezolvi camerele singurătății, r: Ana Mărgineanu), oferă o meditație teatrală despre singurătate atunci când nu ne avem decât pe noi înșine. O „trusă de prim ajutor” utilizabilă în orice moment de singurătate. Conceptul este creat de PopUP Theatrics, un parteneriat între artiștii Ana Mărgineanu (Statele Unite, România), Tamilla Woodard (Statele Unite) și Peca Ștefan (România, Germania). Textele scrise de dramaturgul Peca Ștefan sunt inspirate dintr-un material documentar ce cuprinde mărturiile diferitilor artiști și spectatori de teatru care se confruntă cu singurătatea încă de dinaintea crizei Coronavirus și soluțiile lor practice și inventive în a face din singurătate o artă cu care poți trăi în fiecare zi.

“Work. No Travel”, spectacolul regizat la Teatrul Replika de Bobi Pricop, îndeamnă la solidarizare cu toți cei care migrează în căutarea unui loc de muncă. Spectacolul, cu Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) și Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori), scanează fragmente din vieți trăite în nesiguranță și alienare, vieți improvizate care ajung să însemne un singur lucru: bani trimiși acasă pentru familie.

Biletele pentru spectacolele UNDERCLOUD se găsesc online, pe Eventbook și mystage.ro.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 și programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival și instagram.com/undercloudfestival.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.