Unifest – acces gratuit pentru studenţi la teatru şi la concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/unifest-acces-gratuit-pentru-studenti-la-teatru-si-la-concerte/

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Cea de-a 12-a ediţie Unifest a fost inaugurată luni, printr-o serie de evenimente organizate de Uniunea Studenţilor din România (USR).

În mod tradiţional, inaugurarea Unifest a fost marcată prin organizarea unui flashmob, în Piaţa Universităţii, la ora 11.00, urmat de conferinţa de deschidere, care a avut loc în Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultăţii de Istorie – Universitatea din Bucureşti, la ora 11.30.

Anul acesta, momentul artistic a fost reprezentat de o simbioză între muzică şi dans, îmbinând clasicul cu modernul, studenţii reuşind să marcheze în mod spectaculos debutul festivalului.

Unifest – un festival pentru toţi studenţii

La conferinţă au participat secretarul de stat Cosmin Cristian, preşedintele USR – Loredana Urzică, prim-vicepreşedintele USR – Radu Petrariu şi vicepreşedintele zonei de sud-vest USR – Daniel Petrache.

Festivalul înseamnă zece zile de promovare a culturii prin artă, muzică, sport şi educaţie nonformală. În acest sens, Unifest facilitează accesul liber pentru studenţi la piese de teatru, muzee, concerte, operă, Ateneul Român, seri de folk şi poezie, oferindu-le 30.000 de bilete gratuite, pe baza carnetului de student.

Unifest

Cover-ul Unifest

Alte activităţi integrate în program sunt trainingurile, conferinţele şi dezbaterile, campaniile de donare de sânge, dar şi un concert de la Sala Palatului, notează Mediafax.

Programul Unifest poate fi consultat pe site-ul www.unifest.ro şi pe pagina de Facebook, iar biletele şi invitaţiile vor fi distribuite la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, între 5 şi 8 noiembrie şi între 11 şi 13 noiembrie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, în baza carnetului de student sau a cardului ISIC.

Info:

Festivalul Unifest este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Foto credit: Unifest

13
/10
/15

Rulează  în cinematografe un documentar care recompune drumul grăbit spre moarte care a fost viața acestei femei care va rămâne pentru totdeauna tânără. E cumplit.

13
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Excelsior, va avea loc premiera spectacolului Tărâmul poveştilor de Stelian Milu, dedicat copiilor cu vârsta între 3 şi 12 ani. Personajele pline de farmec, coborâte din basme chiar pe scena Teatrului Excelsior, îi vor purta pe cei mici într-o călătorie muzicală prin lumea lor.

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

13
/10
/15

În luna noiembrie a acestui an, la București va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediție. Sub moto-ul ”Haideți să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „In Transit”, ultima realizare a regizorului american de filme de nonficţiune Albert Maysles, este o capodoperă în care un celebru tren şi pasagerii săi devin o metaforă discretă a vieţii. „Junun”, realizat de P.T. Anderson, este un documentar muzical psihedelic, un elogiu adus bucuriei de a crea.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

12
/10
/15

Trofeul Dracula a fost câștigat de producția israeliană JeruZalem, regizată de frații Doron și Yoav Paz, care prezintă povestea a două turiste americane ce au ghinionul de a nimeri în timpul Apocalipsei în Ierusalim. Invazia demonilor și a creaturilor mitologice este filmată de una dintre turiste prin intermediul Google Glass.

12
/10
/15

Cel mai recent film al regizorului Radu Muntean, Un etaj mai jos, a câștigat cel mai important premiu la Filmfest Hamburg, al treilea festival internațional de film din Germania, ca mărime. Până pe 15 octombrie, filmul poate fi văzut la Cinema City AFI Cotroceni și Cinemateca Union din București și la Cinema Victoria din Cluj.

12
/10
/15

În amintirea Irinei Răchițeanu, care a dispărut dintre noi la 15 octombrie 2013, și a fost cea care a marcat, printr-o prezență histrionică de peste o jumătate de secol, scena românească, Casa de producție a TVR propune spectacolul preluat de la Teatrul Mic, „Bătrâna și hoțul”, de Viorel Savin, în regia lui Cristian Hadjiculea.

10
/10
/15

Şerban Tomşa, autorul romanelor „Biblioteca lui Noe”, „Maimuţe în haremul nopţii”, „Gheţarul” (premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti) şi „Călugărul Negru” împlineşte astăzi 59 de ani.