Vacanța de vară, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/vacanta-de-vara-la-cinema/

Vara aceasta, copiii sunt aşteptaţi la Cinema City pentru a primi în dar Paşaportul de Cinema şi a porni într-o călătorie minunată în lumea filmului, vizionând producţii pline de emoţie şi veselie, precum: „În căutarea lui Dory”, „Epoca de Gheaţă: Ploaie de meteoriţi”, „Singuri acasă”, „Pete şi Dragonul” sau „Alice în Ţara Oglinzilor”.

Un articol de Liliana Matei|14 iulie 2016

Până pe 31 august, cei mici vor primi în dar „Paşaportul meu de cinema”, oferit la casele de bilete Cinema City la achiziţionarea oricărui bilet la filmele aflate în ofertă, fiecare vizită la cinema putând să le aducă micuţilor premii nenumărate, prin colecţionarea stickerelor cu personajele lor favorite din filmele aflate în ofertă. Mai multe detalii pe: www.cinemacity.ro/promotii.

1. „În căutarea lui Dory”
În urma evenimentelor din „În căutarea lui Nemo”, uituca şi simpatica Dory (Ellen Degeneres) şi-a găsit o nouă casă alături de Marlin (Albert Brooks) şi Nemo (Hayden Rolence), devenind totodată cel mai celebru şi iubit personaj dintr-un Disney sau Pixar (are peste 25 de milioane de like-uri pe Facebook). La 13 ani de la primul film, studiourile Disney•Pixar creează o nouă poveste plină de zâmbete şi emoţie, odată cu filmul „În căutarea lui Dory”, în care cei trei părăsesc reciful în căutarea familiei lui Dory şi a amintirilor ei ce păreau pierdute pentru totdeauna. În aventura lor, Dory îşi face o mulţime de prieteni noi, dintre care cel mai îndrăgit este şi cel mai… morocănos: caracatiţa Hank (Ed O’Neill), căreia îi lipseşte un tentacul. Fapt deloc întâmplător, dat fiind că tentaculele caracatiţei au fost desenate separat de restul corpului, iar când au încercat să le ataşeze, numai şapte se potriveau. Ulterior, au decis să includă acest „defect” în scenariu. Mai mult, a durat 22 de săptămâni de nuanţare pentru a-i oferi personajului textură şi culoare în plus, astfel încât să fie posibil pentru el să se camufleze. În medie, procesul acesta durează în general cam 8 săptămâni.

2. „Epoca de Gheaţă: Ploaie de meteoriţi”
Mamutul Manny (Ray Romano), leneşul Sid (John Leguizamo) şi tigrul Diego (Denis Leary) revin pe marile ecrane într-o nouă aventură spectaculoasă, pentru a salva Pâmântul, în „Epoca de Gheaţă: Ploaie de meteoriţi”. În cel de-al cincilea film al francizei, ne este prezentată o nouă lume incredibilă. Pregătiţi-vă să fiţi impresionaţi de Geotopia, locul unde a aterizat asteroidul care i-a distrus pe dinozauri şi unde regulile şi culorile normale sunt întoarse pe dos. „În filmele tradiţionale din seria «Ice Age», totul era albastru, alb şi pământiu”, explică producătorul Lori Forte. „Cosmosul din «Ploaie de meteoriţi» este colorat în nuanţe de mov şi roz, iar Geotopia arată ca geodă, un nou mediu minunat, în culorile curcubeului”.

3. „Singuri acasă”
De la producătorii francizei „Sunt un mic ticălos”, vara aceasta vine o nouă comedie de animaţie savuroasă şi plină de… animale. Povestea este construită în jurul unei clădiri de apartamente din Manhattan, New York, şi a simpaticului căţel Max (Louis C.K.), care este adorat de stăpâna sa. Totul se schimbă, însă, când aceasta aduce în casă o corcitură de câine neîngrijit, pe nume Duke (Eric Stonestreet). Filmul ne arată ce fac animalele de companie când stăpânii nu sunt acasă. După ce aceştia pleacă, animalele cu blană, dungi, pete sau pene îşi încep rutina zilnică, de la ora 9 dimineaţa şi până la 5 după-masa: mănâncă orice vor, dorm, se relaxează, dansează sau ascultă muzică. Spre exemplu, cântecul pus de poodle-ul alb după plecarea stăpânului este „Bounce” de la System of a Down.

4. „Pete şi Dragonul”
O nouă reinterpretare a îndrăgitului film de familie Disney, „Pete şi Dragonul” este aventura unui băiat orfan, Pete, şi a celui mai bun prieten al lui, Elliott, care se întâmplă a fi un dragon. De ani de zile, bătrânul sculptor în lemn domnul Meacham (Robert Redford) i-a încântat pe copiii din împrejurimi cu poveştile lui despre un dragon care trăieşte în inima pădurii din Pacificul de Nord-Est. Pentru fiica sa Grace (Bryce Dallas Howard), care lucrează ca brigadier silvic, acestea sunt doar nişte simple poveşti… până când îl întâlneşte pe Pete (Oakes Fegley). Pete este un copil misterios, în vârstă de numai 10 ani, fără familie şi fără casă, care pretinde că trăieşte în pădure cu un dragon gigantic şi verde pe nume Elliott. Din descrierile lui Pete, Elliott seamănă izbitor de mult cu dragonul din poveştile domnului Meacham. Cu ajutorul lui Natalie (Oona Laurence), o fetiţă în vârstă de 11 ani, al cărui tată, Jack (Wes Bentley), deţine o moară de cherestea în apropiere, Grace încearcă să afle de unde provine Pete, cui îi aparţine şi care este adevărul despre acest dragon.

5. „Alice în Ţara Oglinzilor”
Magica lume creată de Tim Burton în „Alice în Ţara Minunilor” în 2010 este readusă pe ecrane anul acesta în viziunea unică a regizorului James Bobin. În filmul Disney „Alice în Ţara Oglinzilor”, Alice (Mia Wasikowska) se reîntoarce în strania lume din Underland, călătorind înapoi în timp pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp). Noua aventură a personajelor de neuitat din poveştile lui Lewis Caroll este înfăţişată nu doar printr-o acţiune dinamică şi schimbări dramatice de situaţie, ci şi printr-un design de producţie spectaculos. Scenele de exterior ale Conacului Ascot au fost filmate în Ditchley Manor în Oxfordshire. Această clădire istorică a fost construită în 1722, găzduind de-a lungul vremii nenumăraţi politicieni bine-cunoscuţi, inclusiv Winston Churchill. Interioarele casei Kingsleigh au fost filmate într-o altă clădire istorică, un exemplu aproape perfect de arhitectură Georgiană, din anii 1700, de pe Craven Street din Londra, unde Benjamin Franklin a locuit timp de 16 ani (fiind singura locuinţă a sa rămasă în lume).

 

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.

31
/10
/15

După o săptămână cu săli pline, peste 30 de premiere, invitați speciali, dezbateri și multe alte evenimente, Les Films de Cannes à Bucarest le oferă iubitorilor de cinema un weekend cu proiecții suplimentare, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco.

31
/10
/15

„Scriem pentru a împărtăşi cu ceilalţi dacă ne-a plăcut un film. Scriem pentru a încerca să înţelegem filmul. Trebuie să căutăm adevărul obiectiv al filmului. Criticul este cel care încearcă să se înşele mai rar decât ceilalţi. Meseria de critic este una solitară” – criticul de film Pascal Mérigeau.

31
/10
/15

În acest weekend, Paramount Channel oferă recompense speciale fanilor genului horror. Sâmbătă și duminică, telespectatorii români vor intra în atmosfera specifică de Halloween cu ajutorul filmelor The Haunting (31 Octombrie, 23:00), Friday, the 13th IV (1 Noiembrie, 1:10), Friday the 13th VII (1 Noiembrie, 03:00), Case 39 (1 Noiembrie, 23:00), The Ring (2 Noiembrie, 01:10), Friday the 13th VIII (2 Noiembrie, 03:20).

30
/10
/15

CRONICĂ DE FILM E greu de spus care au fost intenţiile reale ale lui Jacques Audiard cu „Dheepan” (2015), un film minor în cariera sa, dar care i-a adus totuşi un Palme d’or (fără strălucire şi glorie) la Festivalul de la Cannes.

30
/10
/15

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

30
/10
/15

„Prima călătorie aleasă de mine nu poate fi decât drumul spre mare. Spre Marea Neagră. Bucureşti – Constanţa – Mangalia. Un drum făcut de atâtea ori, cu drag şi emoţie, un drum încărcat de amintirea părinţilor mei, a concediilor făcute cu ei. Amintire a întâmplărilor din vacanţe, a întâmplărilor din tren, a oamenilor întâlniţi, a observaţiilor de tot felul” – Marina Constantinescu. Îndrăgita realizatoare tv porneşte călătoria spre mare sâmbătă, 31 octombrie, în cel de-al treilea episod al seriei Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

29
/10
/15

Începând de vineri (30 octombrie 2015) filmul care a câştigat anu acesta premiul Palme d’Or, la Cannes, poate fi văzut în cinematografele din România. Jacques Audiard, regizorul lui Dheepan, este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai momentului. Notorietatea internațională a venit odată cu filmul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes 2009.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

„Se întâmplă lucruri curioase de pe urma filmului… O doamnă în vârstă a venit după un spectacol în culise şi mi-a sărutat mâna, vă daţi seama?, şi eu eram o puştoaică de 26-27 de ani... Primeam buchete de flori, de nu puteam să le cuprind cu braţele şi nu aveam unde să le pun în autocarul cu care circulam. Ţin minte că o florăreasă a luat toate florile din găleată şi mi le-a pus în braţe… Am trăit momente interesante, care ar fi putut fi periculoase pentru mintea şi sufletul meu. Noroc că eu sunt o persoană echilibrată şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile, pentru că putea să mi se urce la cap, dar am menţinut balanţa.” - Teodora Mareş. Frumoasa noastră actriţă împlineşte astăzi 53 de ani.

26
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Assassin”, noul şi aşteptatul film al regizorului taiwanez Hou Hsiao-Hsien, este o capodoperă a contrapunctului, prin îmbinarea armonioasă a două extreme: contemplarea la care îndeamnă cadrele lungi şi viteza excepţională din scenele de luptă minuţios coregrafiate.

26
/10
/15

A XIX-a ediție a Festivalului de Film Francez se desfășoară în perioada 26 octombrie - 8 noiembrie în opt orașe din țară, incluzând o săptămână inedită în colaborare cu publicația Cahiers du Cinema - celebră revistă de critică de film. Festivalul va fi deschis în București și Brașov pe 30 octombrie, în Timișoara, Iași și Cluj-Napoca — pe 29 octombrie, în Sibiu — pe 28 octombrie și în Constanța — pe 26 octombrie. În Buzău, Festivalul Filmului Francez se desfășoară pe 6 și 7 noiembrie.